Proteste de amploare în Piaţa Universităţii şi în marile orașe din România! Mii de manifestanți au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de noile restricții

Sute de persoane au ieșit în stradă în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Brăila pentru a protesta față de noile restricții impuse de Guvern. La miezul nopţii, s-au adunat şi în Piaţa Universităţii.

29 mart. 2021, 00:18
Proteste de amploare în Piaţa Universităţii şi în marile orașe din România! Mii de manifestanți au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de noile restricții

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 4.10: Protestatari au început să plece acasă, anunţînd că luni, la ora 17.00, vor reveni în pieţe.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 3.30: Protestatarii au decis să se întoarcă în Piaţa Victorie, la sediul Guvernului. Între timp, sute de protestatarii au ieşit în stradă şi la Timişoara.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 3.15: Protestatarii au dat foc măştilor în Piaţa Universităţii.

Marius Tucă, la 3.05: „Gata, ajunge: mămăliga stă să explodeze când nimeni nu se mai aştepta la asta, în miezul unei nopţi de duminică, în noaptea de 28 spre 29 martie anul de graţie, de pandemie 202”

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 3.00: Protestatarii s-au întors în Piaţa Universităţii şi scandează „Libertate!”, „Demisia!” și „România, trezește-te!”.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 02.14: Protest spontan şi la Piteşti. Sute de oameni s-au adunat în centrul oraşului, fiind nemulţumiţi de restricţiile impuse de guvernanţi.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 2.00: Protestatarii au părăsit Piaţa Universităţii şi se îndreaptă spre Parlament şi Ministerul Sănătăţii.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 1.52: George Simion, liderul partidului AUR, şi-a chemat susţinătorii să participe, luni, la proteste faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Într-o postare pe reţelele de socializare, George Simion cataloghează restricţiile de pandemie drept „

„Nu ştiu dacă vouă v-a ajuns cuţitul la os, dar nouă da. Nu ne-aţi votat pentru a sta în băncile din Parlament impasibili la restricţiile pe care ni le impun politrucii în frunte cu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă în zilele astea în România este inadmisibil şi de asta trebuie, e de datoria noastră, să ieşim în stradă.

Mâine la ora 5 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case. E timpul să ieşim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricţii sunt de-a dreptul aberante”, a transmis liderul AUR într-un live pe reţelele de socializare.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE 1.50: Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns la protestul care are loc la această oră la protestul anti-restricții din București, care s-a mutat în Piaţa Victoriei. „Cum să nu fiu aici? Bucureştiul s-a trezit, Bucureştiul este în stradă, i-a luat cam mult, dar a ieşit. Doamne ajută!”, a  declarat senatoarea într-un live pe facebook, în timp ce pe fundal se aude „Demisia! Demisia!” „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!” şi „Jos Guvernul! Jos Guvernul!”.

Între timp, sute de oameni au ieşit în marile oraşe ale României. Protestatarii din Bucureşti au plecat în marş spre Guvern.

UPDATE 01:20 Și timișorenii, si sibienii au ieșit în stradă.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE: Mii de oameni au ieşit în stradă, în această noapte, în ciuda noilor restricţii impuse de Guvern, pentru a protesta faţă de măsurile anti-Covid. Zeci de persoane au protestat la miezul nopții în Piața Universității din București împotriva restricțiilor.
Protestatarii au strigat: ‘Jos Guvernul!’, ‘Toate partidele, aceeași mizerie!’, ‘Libertate!’, ‘Jos cu starea de alertă!’, ‘Criminalii!’. Oamenii au spus că este un miting spontan, bucureștenii nefiind anunțați.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România LIVE VIDEO

IMAGINILE MOMENTULUI

Proteste de amploare în marile orașe din România! –> https://bit.ly/3cv4VFNLIVE VIDEO, https://www.romaniatv.net/live

Posted by Romania TV on Sunday, March 28, 2021

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! Sute de persoane au ieșit în stradă în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Brăila pentru a protesta față de noile restricții impuse de Guvern.

Oamenii strigă „libertate”, au cântat Imnul României și chiar au încercat să incendieze măștile de protecție.

Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, cer deschiderea restaurantelor. Mulți manifestanți nu poartă masca de protecție și nici nu păstrează distanțarea fizică. Majoritatea tinerilor aflați la protest scandează: „Libertate” sau „Arafat, du-te acasă că de tine nu ne pasă”.

Oamenii au intrat în Catedrala arhiepiscopală din Constanța pentru a-și exprima nemulțumirile și pentru a se ascunde de jandarmi.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România!

Și în Timișoara manifestanții au umplut centrul orașului și strigă „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”.

„Sportul este imunitate”, „Sportul este sănătate” au scris manifestanții de la Cluj pe pancarte, fiind nemulțumiți de faptul că sălile de fitness au fost închise.

Și Piața Mare din Brăila este plină de manifestanți furioși pe noile restricții care intră în vigoare de astăzi.

Lista restricţiilor care intră în vigoare de duminică

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri

în contextul celui de-al treilea val al pandemiei vine cu restricții suplimentare, printre care și restricționarea circulației între anumite intervale orare.

Românii nu vor mai avea voie să iasă din case începând cu orele 20.00, faţă de 22.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile cu rata de infectare peste 4. Tot în aceste localităţi, magazinele şi activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private se vor închide începând cu orele 18.00.

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00—5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00—5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 27-28 martie, în intervalul orar 18,00—22,00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah şi, în perioada 3-4 aprilie, în intervalul orar 20,00—2,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00—18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00—18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Descarcă AICI declaraţia pe proprie răspundere şi adeverinţa de la angajator


loading...
Partenerii noștri