Proteste de amploare la Moscova şi Sankt Petersburg faţă de războiul din Ucraina: „Până și cei mai turbați susținători ai lui Putin sunt revoltaţi”

În a patra zi de război, ruşii au ieşit din nou în stradă, în principalele oraşe, pentru a protesta faţă de conflictul armat dintre ţara lor şi Ucraina.

27 feb. 2022, 19:15
Proteste de amploare la Moscova şi Sankt Petersburg faţă de războiul din Ucraina: „Până și cei mai turbați susținători ai lui Putin sunt revoltaţi”

Sunt proteste masive la Moscova şi în Snakt Petersburg, asta în pofida ameninţărilor autorităţilor, potrivit cărora protestatarii vor fi aspru pedepsiţi. Zeci de mii de ruşi au ieşit încă de pe 24 februarie, prima zi de război, pe străzi ca să ceară încetarea invaziei ruse. Au avut loc proteste de stradă la Moscova, Sankt Petersburg și peste 50 de alte orașe ale Federației Ruse.

Proteste uriaşe la Moscova şi Sankt Petersburg împotriva războiului

Mulţi tineri au fost extrași din mulțime de către forțele de ordine, târâți pe jos și reținuți, într-o încercare disperată a poliției de a dispersa masele. Imagini surprinse la Moscova arată mai multe persoane reținute, în timp ce participă la protestul în sprijinul poporului ucrainean.

Citeste si Proteste în mai multe ţări. Mii de oameni au ieşit în stradă: „Rusia, oprește războiul!”

Toți fac asta fără să-și facă griji pentru propriul viitor și fără teamă de amenințări. Acești oameni au spus clar că sunt împotriva acestei vărsări de sânge. Și asta este o mare inspirație pentru mine. Memoria celui de-al Doilea Război Mondial și faptul că oamenii au rude în Ucraina și că Ucraina ne este o țară dragă îi reține până și pe cei mai turbați susținători ai conducerii actuale”, a declarat Dmitri Muratov, editor la Novaya Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace al ziarului Guardian.

În ultimele zile, peste 4000 de ruși au fost arestați în timpul protestelor împotriva războiului din Ucraina, potrivit unui grup de monitorizare local.

Citeste si Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării să pună arsenalul nuclear în alertă ridicată după „anunțurile agresive ale țărilor NATO”

Acțiuni de solidaritate cu Ucraina au fost în mai multe ţări europene de la izbucnirea războiului. În Germania, Finlanda, Marea Britanie, Belgia, Italia, Israel, Japonia, Franța, Cehia, Georgia, SUA, Canada, Spania, Turcia, Lituania, Danemarca, Elveția, oamenii au ieșit în stradă să protesteze faţă de agresiunile impuse de Putin în Ucraina.