Proteste masive în Brazilia: Sute de mii de cetăţeni cer DEMISIA PREŞEDINTEI Dilma Rousseff VIDEO

Aproape 900.000 de oameni au ieşit în stradă ca să ceară înlăturarea de la putere a preşedintei Dilma Rousseff, acuzată că nu a reuşit să pună capăt corupţiei din ţară şi că a dus economia la sapă de lemn.

17 aug. 2015, 17:13
Proteste masive în Brazilia: Sute de mii de cetăţeni cer DEMISIA PREŞEDINTEI Dilma Rousseff VIDEO

Fluturând drapelul naţional, manifestanţii anti-guvern, îmbrăcaţi în verde şi galben, au cerut demisia sau destituirea preşedintei Dilma Rousseff, care în ianuarie şi-a început cel de-al doilea mandat. Cei mai mulţi protestatari s-au adunat la Sao Paulo, unde au ocupat o arteră importantă, potrivit România TV.

Ultimele sondaje arată că Rousseff se bucură de un sprijin scăzut în rândul populaţiei, doar 8%.

Citeşte şi Brazilia fierbe: Lucrătorii petrolişti cer DEMISIA PREŞEDINTELUI ţării VIDEO

Fluturând drapelul naţional, manifestanţii anti-guvern, îmbrăcaţi în verde şi galben, au cerut demisia sau destituirea preşedintei Rousseff, care în ianuarie şi-a început cel de-al doilea mandat. Cei mai mulţi protestatari s-au adunat la Sao Paulo, unde au ocupat o arteră importantă.

Mult mai spectaculos a fost, însă, pe celebra plajă Copacabana din Rio de Janeiro, unde lângă ocean s-a putut vedea o mare de protestatari. Ei au cântat imnul naţional şi au agitat pancarte pe care scria „Afară cu Rousseff”.

66% dintre brazilieni sunt pentru înlăturarea de la putere a președintei și a formațiunii sale, Partidul Muncitorilor, care se află la guvernare din 2003. În urma protestelor, Rousseff a convocat o ședință de criză cu miniștrii săi cei mai apropiați. În ultimele luni, popularitatea sa a avut de suferit din cauza unui uriaș scandal de corupție, după ce la gigantul petrolier Petrobras s-a descoperit o gaură de peste 2 MILIARDE de dolari