Proteste extreme la Rapid. Jucătorii vor întârzia startul meciului cu Gloria Bistriţa

Faptul că jucătorii Rapidului vor mai încasa doar 10 la sută din restanţele financiare i-a făcut pe aceştia să recurgă la o formă extremă de protest şi să ceară sprijinul sindicatului fotbaliştilor. Tot în semn de protest, ei vor întârzia cu 10 minute startul meciului cu Gloria Bistriţa, programat duminică, în Liga I.

03 apr. 2013, 10:36
Proteste extreme la Rapid. Jucătorii vor întârzia startul meciului cu Gloria Bistriţa

Miercuri dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, fotbaliştii echipei de fotbal Rapid Bucureşti au refuzat să se antreneze. Greva jucătorilor este determinată de faptul că Adunarea Generală a creditorilor a aprobat un plan de reorganizare al Rapidului, conform căruia sportivii vor mai încasa doar 10 la sută din restanţele financiare. În consecinţă, toţi cei 27 de jucători şi antrenorul secund Sandu Tăbârcă au mers la sediul AFAN, cerând sprijin din partea sindicatului, pentru a-şi recupera banii.

Potrivit gsp.ro, cel care a dialogat cu jucătorii Rapidului a fost Emilian Hulubei, vicepreşedintele AFAN, care le-a spus: „Copos şi-a îndeplinit planul, a refuzat să vină. Degeaba aveţi contracte, el vă plăteşte trimestrial. Aşa e în planul de reorganizare. Trebuie să intraţi însă pe teren, altfel veţi primi sancţiuni mari din partea clubului. O să vă primească şi Mircea Sandu pe 12 aprilie„, a spus Hulubei.

Şi Dumitru Costin le-a spus rapidiştilor că legea îi ajută pe oficialii clubului. „Cei care se ocupă de insolvenţă nu ştiu ce înseamnă fotbal. Noi am contestat deciziile lor. Legea le dă voie ca banii voştri să fie tăiaţi şi să luaţi foarte puţini. Ei se gîndeau că voi faceţi orice pentru Rapid şi că o să vă luaţi banii doar de 4 ori pe an. Nu puteţi apela la cămătari, nu trebuie să staţi de pe azi pe mâine„, a spus Dumitru Costin, citat de gsp.ro.

Oricum, Jucătorii Rapidului intenţionează să întârzie cu 10 minute începerea meciului cu Gloria Bistriţa (duminică, ora 19.00) şi să intre pe teren cu un banner de protest. De asemenea, ei intenţionează să întârzie cu trei minute şi startul reprizei secunde.