Proteste faţă de legile dure: Americanii ţin cu dinţii de armele lor VIDEO

Publicat: Duminică, 20 Ianuarie 2013 10:42 // Actualizat: Duminică, 20 Ianuarie 2013 12:18 // Sursa: RTV.net

Mii de americani au organizat sâmbără mişcări de protest contra noii legi de control a armelor propusă de preşedinte Barack Obama.

În mai multe oraşe din America oamenii au organizat expoziţii de arme, iar la una din acestea 3 oameni au fost răniţi de o armă care s-a descărcat accidental.

Legislaţia referitoare la controlul armelor i-a nemulţumit pe o parte din posesorii de arme. Sute de mişcări de protest au fost organizate sub titulatura "Ziua Naţională a aprecierii armelor".

"Puteţi să le spuneţi idioţilor liberali de stânga din Washington, tuturor idioţilor, să ne lase armele în pace. Noi nu facem rău nimănui. Criminalii sunt problema. Să se preocupe de criminali nu de cetăţenii care respectă legea", a spus Tom Mabelitini, unul dintre manifestanţi.

La rândul său, Marvin Otterman, un alt participant la protest, a spus: "Acum o să îmi ia mie arma, ca să fiu împuşcat!"

În Carolina de Nord, la o expoziţie cu vânzare a armelor de foc, trei oameni au fost împuşcaţi. Un bărbat a dorit să vândă arma pe care o avea, dar înainte ca poliţiştii să apuce să o verifice aceasta s-a descărcat.

"Când m-am întors am auzit arma cum a lovit masa. Când a lovit masa am auzit împuşcătura. Bărbatului care stătea în faţa mea, aşa cum stai tu, i-a trecut glonţul prin mână, apoi a lovit o femeie într-o parte", a relatat Emory Lewis.

Victimele au fost transportate la spital, starea lor fiind stabilă. Poliţia va decide dacă îl va acuza sau nu pe proprietarul armei.

Prin noua legislaţie de control a armelor se urmăreşte interzicerea puştilor automate şi de asalt, dar şi interzicerea comercializării încărcătoarelor cu capacitate mare. Mai mult, posesorii de arme trebuie să fie verificaţi o dată la cinci ani pentru a putea deţine o armă de foc.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 sep 17:13
Votează email 0 email
...acest permis unei persoane cu deficienţe fizice ar echivala cu o încălcare a drepturilor persoanelor cu handicap. Citeşte şi Proteste faţă de legile dure: Americanii ţin cu dinţii de armele lor VIDEO În ultimii ani, subiectul armelor de foc a devenit un...
20 ian 10:50
...au organizat sâmbără mişcări de protest contra noii legi de control a armelor propusă de preşedinte Barack Obama. Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H