Proteste faţă de legile Justiţiei şi modificările la Codul Fiscal. 500 de oameni au fost prezenţi în Piaţa Victoriei

Protestul din Piața Victoriei, față de modificarea Legilor justiției, la care au participat aproximativ 500 de persoane, s-a încheiat duminică seara în jurul orei 21,20, nefiind înregistrate incidente.

19 nov. 2017, 17:41
Proteste faţă de legile Justiţiei şi modificările la Codul Fiscal. 500 de oameni au fost prezenţi în Piaţa Victoriei

Protestarii au început să părăsească Piața Victoriei în jurul orei 20:30. Ei au venit cu pancarte, pe care au inscripţionat mesaje precum: „Campioană la stat paralel”, „CCR crapă de Ruşine”, „Românio, te iubesc!”, „Demisia”, „Inapţi pentru inadaptaţi”.

„Sunt extrem de dezamăgită de modalitatea în care este condusă această ţara. Am fost şi în iarnă la proteste. Eu cred că dacă oamenii se vor mobiliza se va schimba ceva. Altfel o să ne trezim într-o nouă Rusie şi nu îmi doresc asta pentru copilul meu. Principalele nemulţumiri sunt corupţia, legile justiţie şi noua ordonanţă de urgenţă privind fiscalitatea”, susţine Adina, care a venit, dumnică, în Piaţa Victoriei.

„Eu sper că lumea se va trezi la realitate în ciuda semnalelor pe care le-am dat serile trecute. Nemulţumirile – începând cu ordonanţa 13, toate reformele care au fost date, mai în secret, mai pe faţă. Legile Justiţiei sunt în Parlament, nu ştiu cum să se dea de ceasul morţii să le treacă, mai e şi reforma fiscală ce e un dezastru. Noi avem job-uri, nu avem cariere. Avem vieţi şi nu stăm cu ochii pe ei în fiecare zi să vedem ce au maj adoptat şi ce au mai gândit”, spune Lori, prezentă şi ea în faţa Guvernului.

„Ne nemulţumeşte mizeria lui Dragnea, a hoţilor care mint cum respiră. Vrem să fie un Guvern normal, să fie o ţara normală, nu mizeria în care suntem. Ne întoarcem în 89. Legile Justiţiei sunt infecte. Despre asta este vorba. Şi cele fiscale la fel. Îşi bat joc de noi”, declară Daniela.

Protestatarii s-au organizat pe o pagină de Facebook, acolo unde, de altfel, au şi menţionat care sunt motivele pentru care au ales această formă de manifest.

„Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiţiei (303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperaţi! Jocul se poartă de acum pe viaţă şi pe moarte (pe libertate şi pe închisoare) pentru ei. E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea şi independenţa unor instituţii fundamentale ale statului român. Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-şi voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima oprelişte în calea evadării lor!”, potrivit iniţiatorilor protestului.