Proteste în Grecia: Marinarii şi jurnaliştii au intrat în grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate

Marinarii de pe feriboturi şi jurnaliştii au intrat în grevă, în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate din Grecia.

16 mai 2017, 10:50
Proteste în Grecia: Marinarii şi jurnaliştii au intrat în grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate

Circulaţia feriboturilor elene rămâne blocată pentru două zile consecutive, după ce marinarii nu s-au prezentat la muncă înainte de greva naţională programată pentru miercuri în Grecia. Între timp, jurnaliştii s-au alăturat grevei marinarilor, în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate implementate de Guvernul de la Atena, transmite Fox News, citată de news.ro.

În acest sens, jurnaliştii greci au început să oprească difuzarea de ştiri începând cu ora locală 6.00 (6.00 ora României).

Citeşte şi Grecia a ajuns la un acord cu creditorii săi internaţionali

Miercuri, greva generală ar urma să afecteze toate serviciile publice, de la şcoli, spitale şi transporturi.

De asemenea, controlorii de trafic aerian au anunţat că vor participa pentru patru ore la greva generală din Grecia.

Grecii protestează faţă de un nou acord semnat cu creditorii internaţionali, care impune creşterea taxelor şi tăieri bugetare dincolo de finele anului 2018.