Proteste în mai multe oraşe din ţară. Mii de oameni au cerut demisia Guvernului

Câteva mii de persoane au participat, duminică seară, pentru a trei zi consecutiv, la protestele antiguvernamentale care au loc în marile oraşe din ţară, precum Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara sau Constanţa.

12 aug. 2018, 16:57
Proteste în mai multe oraşe din ţară. Mii de oameni au cerut demisia Guvernului

Sute de oameni s-au adunat din nou, duminică, pentru a treia seară consecutiv, în centrul municipiului Cluj Napoca, în faţa sediului Prefecturii Cluj, pentru a cere demisia Guvernului. Ei au scandat împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea şi au scandat „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „Jos Guvernul!”, „Fără penali!”şi „Nu scăpaţi!”.

La Sibiu, protestatarii mobilizaţi pe reţelele de socializare s-au întâlnit din nou, duminică, în centrul oraşului şi, încolonaţi şi flancaţi de jabdarmi au pornit în marş pe străzile orşaului, cerând demisia Guvernului. Numeroase persoane s-au alăturat pe traseu coloanei de protestatari, al cărei drum pe carosabil a fost deschis de către autospeciale ale Jandarmeriei. Cei aproximativ o mie de oameni au scandat împotriva lui Liviu Dragnea, dar şi a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu şi au strigat în cor „Hai români, hai cu toţi, să scăpăm ţara de hoţi!”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie!”, „Nu vă fie frică, Ardealul de ridică!”.

Începând cu ora 19.00, şi în Piaţa Operei din Timişoara s-a desfăşurat un nou protest antiguvernamental. Câteva sute de persoane au strigat „DNA să vină să vă ia!” şi „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”. Protestaraii au plecat în marş către sediul Prefecturii, iar după mai puţin de două ore protestul s-a încheiat fără incidente.

Peste 500 de persoane protestează şi la Constanţa, scandând „Justiţie nu corupţie”, „Dragnea nu uita România nu e a ta”, „Ieşiţi din case nu staţi la terase”.

Protestatarii s-au strâns începând cu ora 19.00 pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa pentru a treia zi consecutiv de proteste. Oamenii au steaguri tricolore, fluiere şi vuvuzele şi scandează l”Demisia, demisia”, „PSD ciuma roşie”, „Hoţii, hoţii”, „Jandarmeria apară hoţia”, „Justiţie nu corupţie”, „Dragnea nu uita, România nu e ta”, „Ieşiţi din case, nu staţi la terase”. Oamenii au plecat într-un marş către sediul organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, urmând să revină pe platoul Prefecturii unde se va încheia manifestaţia.

La Iaşi, peste 1.500 de oameni protestează duminică seară.

Ieşenii s-au adunat în Piaţa Unirii, unde au stat timp de peste o oră, după care au plecat în marş pe arterele principale ale municipiului. În faţa sediului PSD Iaşi, oamenii s-au oprit timp de câteva minute şi au scandat „Hoţii, Hoţii”,”Demisia” şi „PSD, ciuma roşie”.

La protest participă şi ieşeni care în ultimele două zile au luat parte la manifestaţiile din Bucureşti.

„A fost infern vineri seară în Piaţa Victoriei. Ne-au umilit, nu credeam că voi trăi aşa ceva vreodată. Nu vom ceda, rămânem în stradă până ce acest guvern incompetent va pleca”, a spus unul dintre manifestanţi.

Mulţi oameni au venit cu copiii la protestul de duminică seară de la Iaşi, la eveniment fiind prezente şi persoane în vârstă.

Nu s-au înregistrat incidente, în centrul Iaşiului fiind mobilizate importante forţe de ordine.