Proteste în Piaţa Maidan: Activişti naţionalişti şi-au instalat corturi şi cer demisia guvernului lui Iaţeniuk

Aproximativ 100 de activişti naţionalişti ucraneni au instalat corturi în centrul Kievului şi îndeamnă la înlăturarea de la putere a Guvernului prooccidental pe care l-au ajutat să ajungă la putere, în urma unor proteste sângeroase, în urmă cu doi ani, relatează AP online.

21 feb. 2016, 14:22
Proteste în Piaţa Maidan: Activişti naţionalişti şi-au instalat corturi şi cer demisia guvernului lui Iaţeniuk

Alţi aproximativ 200 de protestatari antiguvernamentali li s-au alăturat duminică în Piaţa Independenţei, mai bine cunoscută sub numele de Maidan.

Numeroase persoane au venit în piaţă să depună flori şi să aprindă lumânări în memoria victimelor protestelor violente care au durat mai multe luni şi l-au determinat pe fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici să fugă în Rusia, pe 21 februarie 2014. Cu o zi înainte de fuga lui Ianukovici, peste 50 de persoane au fost ucise de către lunetişti, aminteşte Mediafax.

În pofida faptului că numeroşi locuitori ai Kievului sunt dezamăgiţi de actualul Guvern, condus de Arseni Iaţeniuk, puţini susţin îndemnuri la o „nouă revoluţie”.

„Ţara are nevoie de reforme şi de un nivel de trai mai bun, ci nu de o nouă revoluţie. Ne-am săturat de ele”, a declarat Andrei Pogoniailo, un om de afaceri.

Demonstranţi naţionalişti ucraineni au atacat sâmbătă două sedii ale unor bănci ruseşti, la Kiev, în marja unor manifestaţii care marcau doi ani de la protestele violente ce au condus la îndepărtarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici.