Manifestații în toată țara. Protestatarii din Bacău au intrat în curtea spitalului județean. Conflicte între jandarmi și cetățeni

Mai multe proteste au loc în România. Cetățenii din București, Constanța, Sibiu, Brăila și din alte orașe au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

29 mart. 2021, 19:21
Manifestații în toată țara. Protestatarii din Bacău au intrat în curtea spitalului județean. Conflicte între jandarmi și cetățeni

UPDATE: La Bacău, protestatarii au intrat în curtea Spitalului Județean ”Sfânta Maria”. Aproximativ 2.000 de români au ieșit în Piața Victoriei și au dat foc la măștile de protecție. De asemenea, se aruncă cu sticle în jandarmii prezenți în fața Guvernului.

Protestatarii din Galați au aruncat luni seara cu pietre și petarde spre jandarmi. Peste o mie de oameni protestează față de restricțiile anunțate de autorități în centrul orașului. La Brăila, jandarmii au încercat să rețină un protestatar și imediat au fost încercuiți de alți colegi de stradă de-ai bărbatului. Alte echipaje de jandarmi au intervenit și au început să se bată.

Doi bărbaţi care participau, luni seară, la Craiova la protestul faţă de noile restricţii s-au bătut, fiind opriţi de jandarmi.

Proteste în România. Un protest împotriva restricțiilor impuse de autorități are loc și la Sibiu, unde protestarii doresc să meargă acasă la președintele Klaus Iohannis. Majoritatea celor 200 de persoane care protestează în Sibiu  nu poartă măști, iar un protestatar a fost ridicat de jandarmerie după ce a înjurat și a făcut gesturi obscene în direcția Primăriei.

Valul de reacții vine în contextul noilor limitări impuse de Guvern, care interzic circulația după ora 22:00 și închiderea magazinelor la ora 18:00, în funcție de rata de infectare de la nivelul localităților.

Peste 1.000 de bucureșteni au plecat din Piața Universității spre Piața Victoriei, în ciuda opoziției jandarmilor! Oamenii scandează împotriva Guvernului, împotriva restricțiilor, a lui Raed Arafat și Florin Cîțu.

Citește și: Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatar luat cu forţa de jandarmi. Manifestaţii şi în alte ORAŞE! – VIDEO

Proteste în România. Românii nu mai suportă restricțiile impuse de autorități

De asemenea, proteste au loc și în Timișoara, Constanța, Brăila, Satu-Mare, Iași sau Bacău. Mai puţin de 20 de persoane au protesat împotriva restricţiilor la Satu Mare, cu mesaje scrise la adresa secretarului de stat Raed Arafat. De asemenea, mai multe persoane au ieșit în stradă și la Constanța. Oamenii scandează „Libertate!“, „Jos Arafat!“, „Demisia!“, „Arafat, nu uita, România nu-i a ta!“, „Jos cu mascarada!“, „Hoţii!“, „Jos Iohannis!“ sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!“

Proteste similare au loc la Ploiești, Brașov şi Cluj-Napoca. În mare parte, oamenii cer libertate pentru industria ospitalităţii, grav afectată de restricţiile asociate cu pandemia. În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității, unde un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi și târât până la dubă pentru că nu purta mască și pentru că a refuzat să se legitimeze.

Citește și: Concert cu mii de persoane la Cluj, propus de Emil Boc. Ce vrea să demonstreze primarul, în plină pandemie

Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după protestele de duminică. Reacţia Executivului vine după ce surse guvernamentale precizau că se analizează varianta schimbării orarului de funcționare în magazine şi redeschiderea restaurantelor cu condiţia testării anti-COVID.