PROTESTE în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu

Mii de persoane au protestat în faţa ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi Danemarca, în semn de susţinere a familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale.

10 ian. 2016, 12:45
PROTESTE în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu

Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei The Ottawa Citizen, zeci de români din Canada şi simpatizanţi au manifestat paşnic sâmbătă în faţa ambasadei Norvegiei la Ottawa, în cadrul unui protest internaţional organizat după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Mii de români au protestat de asemenea vineri la ambasadele Norvegiei din cinci capitale, inclusiv din Washington D.C., pentru a cere eliberarea copiilor familiei Bodnariu, relatează publicaţia The Christian Post în ediţia online.

CITEŞTE ŞI MITING de susţinere în Bucureşti şi în provincie, pentru românii ai căror copii au fost luaţi de norvegieni VIDEO

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Sute de susţinători s-au adunat la ambasada norvegiană din Washington, unde persoane care cunosc familia Bodnariu au declarat presei că afirmaţiile potrivit cărora copiii sunt abuzaţi nu au fost dovedite.

Acestea au mai precizat că familia Bodnariu este una dintre miile de familii „normale” care suferă din cauza acţiunilor nedrepte ale Barnevernet.