Proteste în SUA, după ce justiţia a decis că un poliţist nu va fi urmărit penal pentru uciderea unui negru

Proteste de amploare au avut loc la New York, după ce justiţia americană a decis că nu îl va urmări penal pe un poliţist care a ucis un om de culoare neînarmat. Cazul aminteşte de cel a ofiţerului de poliţie care a împuşcat mortal un adolescent de culoare în oraşul Ferguson. Poliţia a arestat cel puţin 30 de manifestanţi în timpul protestelor de la New York.

04 dec. 2014, 08:30
Proteste în SUA, după ce justiţia a decis că un poliţist nu va fi urmărit penal pentru uciderea unui negru

Sute de oameni au manifestat la New York după ce un tribunal a decis să nu îl urmărească penal pe un poliţist care a ucis un bărbat neînarmat.

Cel puţin 30 de manifestanţi au fost arestaţi până acum. Ei sunt acuzaţi de perturbarea liniştii publice.

Şi în Atlanta sute de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de brutalitatea poliţiei. O parte dintre ei s-au întins pe jos, pentru a aminti de victimele ucise de forţele de ordine.

Cazul lui Eric Garner, bărbatul de culoare ucis, a făcut înconjurul lumii. Cu atât mai mult cu cât totul a fost filmat. Imaginile arată cum doi poliţişti au încercat să îl aresteze pe bărbatul care vindea ilegal ţigări. Când acesta s-a opus, unul dintre ofiţer l-a apucat de gât şi l-a sugrumat. Victima avea astm şi a murit după câteva zile la spital.