Protest la Mechel. Oamenii au ars o salopetă şi ameninţă că îşi dau foc VIDEO

Publicat: Vineri, 15 Martie 2013 11:33 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2013 12:39 // Sursa: RTV.net

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa combinatului, scandând "Ticăloşii", "Hoţii", "Vrem banii", "Combinatul l-aţi tăiat, nu vrem bani eşalonat", "Aţi vândut Căţelu, nouă ne-aţi dat mielu'". La un moment dat, unul dintre protestatari a legat o salopetă de gardul combinatului, a stropit-o cu benzină, după care i-a dat foc.

Oamenii şi-au pierdut răbdarea şi nu mai au încredere în promisiunile că le vor fi plătite salariile compensatorii.

"Am ajuns la disperare şi nu mai putem avea încredere în promisiunile ruşilor. Ne-am pierdut răbdarea şi am vrut să tragem un semnal de alarmă legat de situaţia de la Mechel", a spus el.

După acest gest, oamenii au început să scandeze "Afară cu ruşii din ţară", "Uite ce aţi făcut dacă ne-aţi vândut". De asemenea, ei au legat o cruce de lemn pe gard, care simbolizează moartea combinatului.

Noul acţionar al Mechel Câmpia Turzii i-a anunţat, prin liderul sindical, pe foştii angajaţi care protestează în faţa combinatului că în cursul zilei de vineri se vor plăti jumătate din cele trei salarii compensatorii, dar oamenii continuă protestul, susţinând că nu vor pleca până nu vor vedea banii.

Protestatarii au adus cu ei oale şi cratiţe din metal, spunând că le vor da conducerii combinatului să le vândă la fier vechi şi să facă rost de bani pentru salariile compensatorii.

Aceasta este cea de-a doua săptămână de proteste ale foştilor angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii, faţă de neplata salariilor. Angajaţii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii au protestat şi pe parcursul săptămânii trecute faţă de neacordarea salariilor compensatorii.

Oamenii au decis să reia protestele şi în această săptămână după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, disponibilizaţii fiind nemulţumiţi de această soluţie.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H