Proteste la Berlin, faţă de restricţiile din pandemie. Poliţia intervine cu tunuri cu apă în faţa Bundestagului

Mii de persoane s-au adunat miercuri la Berlin, în apropiere de sediul Bundestagului, cu scopul de a protesta faţă de restricţiile din pandemie, pe care guvernul german intenţionează să le extindă.

18 nov. 2020, 14:33

Protestele faţă de restricţiile din pandemie vin în contextul în care cele două Camere ale Parlamentului german urmează să adopte miercuri un pachet legslativ care să le permită autorităţilor să impună restricţii suplimentare privind contactele sociale, purtarea măştii de protecţie, consumul de alcool în public, închiderea unor magazine sau interzicerea evenimentelor sportive

Majoritea germanilor a acceptat ”izolarea uşoară” implementată în ţară la 2 noiembrie – pe o perioadă de o lună – în vederea opririi celui de-al doilea val al epidemiei, însă o minoritate consideră că noul pachet legislativ acordă atribuţii excesive Guvernului, după cum relatează Reuters.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a comparat acest pachet cu legea puterii depline din 1933, care i-a permis lui Adolf Hitler să-şi instaureze dictatura. Mulţi manifestanţi nu purtau mască, miercuri, la Berlin şi nu respectau distanţa socială.

Cordoane ale poliţiei antirevoltă încercau să-i ţină la distanţă de Bundestag pe cei care protestau faţă de restricţiile din pandemie, dintre care unii au agitat steagul imperial Reichsflagge, stindardul extremei drepte.

Bilanţul contaminărilor a crescut în Germania cu 17.561 de cazuri de covid-19, la 833.307, a anunţat miercuri Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI).

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut la 13.119.

Citeşte şi Coronavirusul a ucis taximetria. Celebrele Black Cab londoneze au fost duse să zacă pe câmpuri, din cauza lipsei de clienţi

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat luni în favoarea unei înăspriri imediate a măsurilor în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, în cadrul unei reuniuni cu preşedinţii-miniştri ai landurilor, care şi-au exprimat dorinţa de a aştepta până la următoarea reuniune, la 25 noiembrie, pentru a lua o decizie în acest sens.

De la 2 noiembrie, barurile şi restaurantele au fost închise, însă şcolile şi magazinele au rămas deschise.

Adunările sunt reduse în ţară la zece persoane provenind din două familii.

 


loading...
Partenerii noștri