Proteste la Madrid împotriva restricţiilor legate de coronavirus. „Nu este izolare, ci segregare!” VIDEO

Mii de oameni protestează şi duminică la Madrid, împotriva măsurilor de carantină parţială impuse în unele părţi din regiune, pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Nu mai puţin de 850.000 de persoane sunt afectate de aceste restricţii.

27 sept. 2020, 14:25
Proteste la Madrid împotriva restricţiilor legate de coronavirus. „Nu este izolare, ci segregare!” VIDEO

Oamenii afectaţi de aceste restricţii nu pot părăsi zona decât pentru deplasarea la muncă, şcoală sau cumpărături de strictă necesitate. Parcurile din zonele afectate sunt închise, iar restaurantele trebuie să închidă la 22:00. De luni, alţi 167.000 de oameni din regiune, aproximativ 6,6 milioane de oameni, vor fi limitaţi în cartierele lor.

Nu este izolare, ci segregare!” a scandat mulţimea, în aproprierea parlamentului guvernului regional din Madrid, în districtul sudic Vallecas, unul dintre cartierele sudice afectate de măsurile de carantină parţială care au intrat în vigoare săptămâna trecută.

Citeşte şi Noi restricţii la Bruxelles din cauza pandemiei de COVID-19. Barurile şi cafenelele se vor închide mai devreme

Protestatarii au cerut demisia liderului regional conservator din Madrid, Isabel Diaz Ayuso, care a spus că „stilul de viaţă” al persoanelor din zonele afectate este parţial de vină pentru creşterea cazurilor Covid-19.


loading...