Proteste masive. Angajații din închisori amenință PSD + PNL că votează cu AUR dacă vor avea salariile tăiate

Din ce în ce mai multe informații „apocaliptice" vin din partea Guvernului, cu privire la amputarea salariilor din mediul bugetar. Astfel, angajații de la stat au început noi revolte. Printre aceștia, angajații din penitenciare, care au transmis un mesaj dur coaliției de la Palatul Victoria, PSD + PNL.

01 mai 2023, 09:38
Proteste masive. Angajații din închisori amenință PSD + PNL că votează cu AUR dacă vor avea salariile tăiate

Sindicaliștii din penitenciare ies în stradă. Aceștia somează PSD și PNL să nu taie salariile. Personalul din închisori avertizează că Partidul AUR va exploda în sondaje, dacă Ciucă și Ciolacu vor face greșeala de a tăia salariile, în contextul inflației explozive.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) ia în calcul ca, începând cu luna mai 2023, să declanșeze acțiuni de protest în fața Guvernului și ministerelor de resort, pe perioadă nedeterminată, care vor culmina cu blocarea activităților penitenciarelor, se arată pe site-ul oficial al sindicaliștilor.

 

Angajații din peniteciare se revoltă: „PSD și PNL trebuie să se axeze pe măsuri reale de scoatere a României din criza economică în care a intrat”

 

FSANP avertizează că tăierea salariilor și încetarea contractelor de muncă va însemna sinucidere curată pentru PSD + PNL. Astfel, partidele care au fost la guvernare de-a lungul timpului, tot ele trebuie să scoată țara din criză, susțin bugetarii.

„Aceste două partide ar putea avea soarta PD-L, iar AUR ar exploda în sondaje. Nu împingeți românii către extremism! PSD și PNL trebuie să se axeze pe măsuri reale de scoatere a României din criza economică în care a intrat. Sindicatele din penitenciare îndeamnă partidele politice care formează actuala alianță de guvernare ca, înainte să se grăbească să taie salarii sau să dispună concedieri, să se gândească la următoarele soluții: 1. Să ajungă la un consens politic în alianță. 2. Să crească gradul de colectare a taxelor și impozitelor. 3. Să declare război economiei subterane. 4. Să atragă investiții străine. 5. Să materializeze reformele și investițiile din PNRR.

PSD, PNL și UDMR au făcut din România o țară care trăiește dincolo de propriile capacități, înglodată în datorii, iar politicienii vremii dau vina pe angajații de la stat pentru gaura din buget de aproximativ 20 de miliarde de lei. Înainte de a da afară polițiști, militari, polițiști de penitenciare, medici, profesori, judecători, procurori și funcționari publici, încercați să vedeți dacă România poate supraviețui cu 300 de parlamentari și cu mai puțin de 200 de secretari de stat! PSD și PNL, fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă în mod cinstit și real propriii sinecuriști!

La baza planului de măsuri pentru reducerea cheltuielilor care va urma, ar trebui să stea și o analiză corectă a modului în care se cheltuie banul public cu firmele de partid sau cu licitațiile cu dedicație. Bugetarii în care PSD și PNL au băgat teama că vor fi dați afară sau că li se vor tăia salariile se întreabă cum au fost cheltuiți banii românilor pe achizițiile din timpul pandemiei. La fel se întreabă și pensionarii care supraviețuiesc de pe o zi pe alta, așteptând în frig și-n foame ajutoarele sociale la fiecare început de an.

Ordonanța austerității ar trebui să vină după o consultare reală a sindicatelor și a reprezentanților societății civile, cu dezbateri la vedere, cu presa alături, ca să vadă tot românul că țara este guvernată transparent și eficient, nu cu ușile închise, cum se întâmplă în ultima perioadă”, susține FSNAP.

Citește și:

Marcel Boloş vine cu veşti teribile: Salariile bugetarilor vor scădea, se plafonează sporurile