Proteste violente împotriva restricţiilor la Londra. Mii de oameni au ieşit pe străzi

Marea Britanie este în pragul unui nou val covid, de aceasta dată cu varianta indiană a virusului. Mii de oameni au ieşit în stradă, sâmbătă, împotriva restricţiilor impuse de Gubernul britanic.

29 mai 2021, 20:39
Proteste violente împotriva restricţiilor la Londra. Mii de oameni au ieşit pe străzi

Proteste violente împotriva restricţiilor la Londra. Mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei Regatului Unit împotriva restricţiilor, sub sloganul „Uniţi pentru Libertate”.

Proteste violente împotriva restricţiilor la Londra

Citeşte şi Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat în Marea Britanie. Este al patrulea ser anti-Covid aprobat în Regatul Unit

Noi proteste au loc sâmbătă, în Londra împotriva noilor restricţii impuse din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu tulpina indiană a coronavirusului.

Demonstraţii similare au avut loc în ultimul an în Marea Britanie, oamenii cerând autorităţilor respectarea mai multor drepturi şi libertăţi.

Deşi în prezent în Anglia pub-urile şi restaurantele pot deservi clienţii în aer liber, muzeele, teatrele și cinematografele au voie să funcționeze, iar oamenii se pot întâlni în aer liber în grupuri de până la 30 de persoane, Guvernul britanic avertizează că din cauza creşterii cazurilor de infectare cu tulpina indiană ar putea întârzia următorii paşi către relaxarea restricţiilor.

Experţii spun că marea Zi a Libertăţii din 21 iunie, când este prevăzută ridicarea restricţiilor în Marea Britanie, este în pericol, iar Boris Johnson va trebui să apese butonul de panică dacă spitalele încep din nou să se aglomereze sau dacă se constată că tulpina indiană este mult mai infecțioasă decât varianta Kent, care a declanșat al doilea val devastator.

Politicianul David Kurten, fost membru al Partidului pentru Independență din Marea Britanie, a estimat că adunarea a este mai mare decât cea desfășurată weekendul trecut. El a scris, pe Twitter, că este cea mai mare din toate timpurile.

Citeşte şi Marea Britanie intră în zona roşie. Toți străinii care sosesc în România, indiferent de țară, vor sta în carantină 14 zile dacă nu sunt vaccinați

Reamintim că Regatul Unit a înregistrat în total până în prezent aproape 7.000 de cazuri de cazuri de infectare cu varianta B.1.617.2 a coronavirusului identificată prima dată în India, a anunţat joi Public Health England (PHE), relatează Reuters.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că Marea Britanie intră în zona roşie începând cu 1 iunie, din cauza numărului mare de infectări cu tulpina indiană a coronavirusului.