Proteste violente în capitală, sunt peste 100 de răniţi în confruntările dintre poliţie şi manifestanţi

Peste 100 de persoane au fost rănite în confruntări în capitala Algeriei în cursul protestelor împotriva deciziei preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru un al cincilea mandat la alegerile prezidenţiale programate pentru 18 aprilie, au indicat sâmbătă surse medicale, citate de agenţia DPA.

09 mart. 2019, 17:08

Unele persoane au fost rănite cu pietre şi gloanţe de cauciuc, în timp ce altele au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene la care au recurs forţele de ordine împotriva protestarilor vineri, potrivit unor surse medicale de la Spitalul Mustapha Pacha din Alger.

Sute de mii de persoane au invadat străzile Algerului pentru a treia zi de vineri pentru a demonstra împotriva candidaturii lui Bouteflika.

Proteste ample au avut loc şi în provinciile Batna, Bouira, Skikda şi M’Sila, potrivit media locale.

Aproximativ 195 de persoane au fost reţinute vineri de către forţele de securitate, conform Directoratului Securităţii Naţionale, care a precizat că 112 poliţişti au fost răniţi în cursul protestelor.

De când a suferit un atac vascular cerebral, Abdelaziz Bouteflika (82 de ani) a fost rar văzut în public. Ţintuit în scaun cu rotile, preşedintele este spitalizat în Elveţia din 24 februarie pentru examene medicale.