Proteste violente în Rusia împotriva războiului. Forţele de ordine au intervenit cu brutalitate VIDEO

La acțiunile împotriva războiului cu Ucraina, 167 de persoane sunt reținute în prezent în 24 de orașe din Rusia, informează Nexta.

24 feb. 2022, 19:47

Update: Peste 1500 de arestări

La ora 22:09 a Moscovei (ora 21:09 a României), poliţia rusă arestase deja 1.542 de persoane din rândul participanţilor la protestele anti-război, în 52 de localităţi de pe teritoriul Federaţiei.

UPDATE: Poliţia a început să aresteze manifestanţii adunaţi în Piaţa Puşkin din centrul Moscovei, care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de invazia rusă în statul vecin, a informat agenţia de presă RIA. Peste 700 de protestatari au fost arestaţi.

Autoritățile ruse le-au spus cetățenilor să nu participe la protestele anti-război, relatează CNN. Demonstrațiile împotriva războiului din Ucraina au început să se răspândească în Rusia.

La acțiunile împotriva războiului cu Ucraina, 167 de persoane sunt reținute în prezent în 24 de orașe din Rusia, informează Nexta. Sunt proteste în Moscova, Saint Petersburg și alte orașe importante. Au fost raporate bătăi cu forțele de ordine. E vorba de sute de oameni, iar vremea nu este urâtă; oamenii ies de la locul de muncă în aceste momente. Protestele ar putea escalada.

CNN: Toţi locuitorii din Kiev sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane. Sirenele anunţă primul atac aerian
Alte surse dau cifre mai mari. Poliţia rusă a arestat cel puţin 389 de persoane la protestele antirăzboi care au avut loc joi în 39 de oraşe, pe motiv că au încălcat interdicţia pentru adunări decretată de autorităţile ruse, informează organizaţia de monitorizare OVD-Info, relatează Reuters.

OVD-Info a documentat reprimarea protestelor din Rusia în ultimii ani. Un șofer reținut în Ekaterinburg a fost scos din mașină și pus cu fața în jos în noroi pentru că a claxonat la protestatari.

A început războiul în Ucraina! Rusia atacă din toate direcțiile cu avioane, tancuri şi nave militare, sunt sute de oameni ucişi în bombardamente!
Joi Comitetul de Investigații al țării a emis un avertisment într-o declarație: „În legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată din domeniul politicii externe”, declarația a avertizat împotriva „consecințelor juridice negative ale acestor acțiuni, care includ urmărirea penală și până la răspunderea penală”.

„Trebuie reamintit faptul că deținerea unui cazier judiciar are consecințe negative și lasă o amprentă asupra viitorului persoanei”, a adăugat Comitetul de anchetă.

Liderii G7 au declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a „reintrodus războiul pe continentul european”, plasându-se „de partea greşită a istoriei”, potrivit unei declaraţii comune elaborate în urma unei videoconferinţe, care a avut loc joi. Liderii G7 l-au condamnat pe Putin pentru „refuzul de a se angaja într-un proces diplomatic”, transmite CNN.