Proteste violente la Leipzig după valul de atacuri ale imigranţilor în noaptea de Anul Nou VIDEO

Mii de oameni s-au strâns în centrul oraşului pentru a protesta faţă de sosirea masivă a imigranţilor. Unii manifestanţi au aruncat cu pietre în forţele de ordine şi au spart numeroase vitrine şi geamuri.

12 ian. 2016, 07:56
Proteste violente la Leipzig după valul de atacuri ale imigranţilor în noaptea de Anul Nou VIDEO

Aproximativ 250 de manifestanţi de extremă-dreapta au fost arestaţi la Leipzig, după ce au aruncat cu petarde, au incendiat tomberoane şi au spart geamurile şi vitrinele magazinelor. Înainte, ei au participat la protestul din centrul oraşului, unde 2.000 de persoane au denunţat politica Guvernului de a primi refugiaţi, dar s-au despărţit de manifestanţii paşnici, potrivit România TV.

Oamenii au scandat sloganuri anti-Merkel şi au cerut limitarea numărului de solicitanţi de azil. Idolul protestatarilor este premierul ungar Viktor Orban, care a construit un gard antiimigranţi în jurul ţării sale.

În ultimele zile şi luni ne supără întreaga situaţie cu străinii şi modul în care o administrează autorităţile. Eu şi mulţi alţii credem că se va încheia prost.

Citeşte şi Doi pakistanezi şi un sirian au fost atacaţi la Koln de persoane neidentificate încă

În paralel, mii de oameni au înfruntat ploaia şi au luat parte la o contramanifestaţie pentru susţinerea refugiaţilor. Ei au ţinut lumânări în mâini, pentru a-şi demonstra solidaritatea cu cei care au fugit de războaiele din orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

Este important să nu generalizăm şi este important să participăm cu toţii la procesul de integrare. Nu trebuie să minimalizăm situaţia, dar nu trebuie nici să îi catalogăm pe toţi la fel.

Protestele vin după un val de atacuri şi agresiuni sexuale comise de imigranţi la Koln şi în alte oraşe germane în noaptea dintre ani.