Protestul USR față de guvernare, un fiasco. La acțiune au participat doar câțiva lideri ai partidului

USR a încercat azi o acțiune de imagine specifică opoziției care nu s-a întors împtriva sa. La acțiunea din Piața Victoriei a usr-știlor, care au încercat să facă bilanțul critic al guvernării au fost prezenți doar câțiva lideri secunzi ai partidului, în frunte cu Cătălin Drulă.

24 nov. 2022, 17:49
Protestul USR față de guvernare, un fiasco. La acțiune au participat doar câțiva lideri ai partidului

Fostul președinte al USR, Dan Barna, nu s-a numărat printre cei 12 reprezentanți zgribuliți, aliniați în spatele actualului lider al partidului.

La nivel online, protestul USR a devenit ținta unor ironii și glume. Unele dintre acestea arată că, până și asociațiile care militează pentru diverse cauze reușesc să adune mai mulți participanți la acțiunile sale decât a făcut-o USR.

În locul miilor de oameni, câteva mesaje

Protestul USR a fost dublat de instalarea unui panou electronic în Piața Victoriei, pe care, potrivit liderilor partidului, vor fi proiectate mesaje venite din partea românilor. Acțiunea contrastează izbitor cu protestele organizate în trecut de acest partid, unele având anvergura de ordinul miilor de persoane.

Lipsa de aderență a protestului la publicul larg este vizibilă nu doar în stradă, dar și pe spațiul media. Sub noua conducere, USR a devenit o formațiune fără idei și fără o agendă care să răspundă așteptărilor oamenilor. De menționat, de asemenea, că noul leadership nu reușește să convingă electoratul dezamăgit al USR.

USR se îndepărtează tot mai mult de electoratul său

De notat că scutul pe care l-au făcut liderii USR în jurul primarului sectorului 1, Clotilde Armand, a afectat imaginea și așa șifonată a partidului. Mulți dintre susținătorii USR nu și-au putut ascunde dezamăgirea față de dublul standard și limbaj asumate de noua conducere a formațiunii.

Totodată, jocul pe care l-au făcut liderii partidului în contextul aderării la spațiul Schengen a scârbit o altă parte a electoratului acestui partid, pro-european la bază. Concret, atacurile repetate la adresa ministrului de Interne (care este o piesă de bază în mecanismul de decizie a aderării la spațiul Schengen), ca și acțiunea de blocare a legilor din Justiție (apreciate în contextul ridicării MCV) au generat reacții de condamnare din partea susținătorilor USR.

Toate acestea la un loc arată o pierdere de busolă politică și scufundarea USR în irelevanță politică.