PROTV ameninţă că iese de pe Telekom şi Nextgen de la 1 martie 2019. Schimb dur de replici între cele două companii

PRO TV şi-a informat publicul în legătură cu posibilitatea ca programele sale să nu mai fie disponibile abonaților Telekom începând cu 1 martie. 

23 feb. 2019, 15:10
PROTV ameninţă că iese de pe Telekom şi Nextgen de la 1 martie 2019. Schimb dur de replici între cele două companii

Pro TV anunță pe site că ar putea să iasă din 1 martie din rețeaua Telekom și NextGen întrucât contractele de retransmisie dintre cablist și postul TV vor expira. 

„Toate celelalte rețele vor continua să difuzeze canalele PRO TV. PRO TV oferă în continuare canalele sale către Telekom și NextGen și depune toate eforturile astfel încât abonații acestora să poată urmări noile sezoane ale emisiunilor sale precum Românii au Talent, dar și lansările producțiilor VLAD și Cântă acum cu mine”, spune Pro TV în mesajul postat pe site-ul companiei. 

REACȚIE. „Pro TV vrea creșterea prețului.” Reacția Telekom după anunțul agresiv al Pro TV că „ar putea ieși” din grila operatorului

Suntem surprinși de anunțul făcut de Pro Tv. Discuțiile cu grupul media sunt în derulare și negocierile cu acesta sunt purtate in beneficiul clienților noștri, in condițiile in care Pro TV vizează o creștere semnificativă a pretului”, au declarat reprezentanții Telekom într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro. 

Reacția Telekom vine în condițiile în care Pro TV a anunțat pe toate site-urile sale că „ar urma să iasă din grila Telekom și Next Gen”.

După ce Telekom s-a declarat „surprins”de anunțul făcut de Pro TV, vineri seara, postul vine astăzi cu un răspuns: 

„Anunțul nu a fost o surpriză, Telekom și NextGen fiind informați de câteva săptămâni că PRO TV va fi nevoit să-și anunțe telespectatorii cu cel puțin o săptămână înainte de încheierea termenului final al ultimei prelungiri”, arată Pro TV într-un comunicat trimis Paginademedia.ro. 

Publicitate

În plus, compania dă vina pe Telekom pentru această situație, precizând că „este cauzata de refuzul Telekom și NextGen, în pofida numeroaselor încercări ale PRO TV, din ultimele 11 luni, de a semna un nou contract, dar și a unor prelungiri ale contractului inițial”. 

„Trebuie să respectăm aceleași principii față de partenerii noștri, ca atare nu putem răspunde cererii Telekom și NextGen de a reduce costurile”, mai adaugă Pro TV.

Compania menționează în același comunicat că speră să rezolve această situație până pe 28 februarie.  

Redăm în continuare comunicatul integral:

 

Această situație este cauzata de refuzul Telekom și NextGen, în pofida numeroaselor încercări ale PRO TV, din ultimele 11 luni de a semna un nou contract, dar și a unor prelungiri ale contractului inițial. PRO TV este pe deplin implicat și speră să rezolve această situație până joi 28 februarie, dar depinde de dorința Telekom și NextGen de a face acest lucru. 

Pentru că Telekom și NextGen nu au confirmat până noaptea trecută dacă vor continua să retransmită canalele PRO TV și după data de 1 martie, PRO TV a fost nevoit, din păcate, să înceapă informarea telespectatorilor săi în legătură cu faptul că este posibil ca aceștia să nu mai poata viziona canalele PRO TV după data de 1 martie.

Anunțul nu a fost o surpriză, Telekom și NextGen fiind informați de câteva săptămâni că PRO TV va fi nevoit să-și anunțe telespectatorii cu cel puțin o săptămână înainte de încheierea termenului final al ultimei prelungiri. 

Nu putem da detalii care țin de această negociere, dar vă asigurăm că oferim canalele noastre tuturor operatorilor în condiții adecvate și rezonabile.

Trebuie să respectăm aceleași principii față de partenerii noștri, ca atare nu putem răspunde cererii Telekom și NextGen de a reduce costurile. 

PRO TV regretă această situație si depune toate eforturile pentru a o soluționa de o manieră rezonabilă, astfel încât abonații Telekom să poată urmări ca până acum programele noastre.