Provocare la Casa Albă: un gay se lansează în cursa pentru preşedinţia SUA

Publicat: Luni, 15 Aprilie 2019 12:13 // Actualizat: Luni, 15 Aprilie 2019 12:13 // Sursa: romaniatv.net

Pete Buttigieg, tânărul primar deschis gay dintr-un oraş mediu din bazinele industriale americane, devenit un fenomen la începutul acestei campanii prezidenţiale, şi-a lansat în mod oficial candidatura la învestitura democrată în 2020.

Pete Buttigieg, o stea în ascensiune a democraţilor, se lansează în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă din 2020. ”Numele meu este Pete Buttigieg”, s-a prezentat duminică tânărul în vârst de 30 de ani, în cămaşă. ”Mi se spune «Mayor Pete» (Pete primarul). Sunt un copil din South Bend, în Indiana şi mă prezint în alegerile prezidenţiale americane”.

Acest milenial în vârstă de 37 de ani, absolvent al Harvardului, cu poziţii progresiste, care a servit în armata americană în Afganistan, şi-a făcut cunoscută intenţia de a-l înlocui, în 2020, pe Donald Trump de la Casa Albă.”Li se vinde un mit comunităţilor rurale şi indistriale”, potrivit căruia ”am putea opri timpul şi ne-am putea întoarce în urmă”, a clamat el în faţa unei mulţimi dezlănţuite, referindu-se la sloganul pe care Trump îl subliniază de ani de zile, ”Make American great again” (”Să facem America măreaţă din nou”).

”Dacă South Bend ne arată ceva este că nu există politică cinstită bazată pe cuvintele «din nou»”, a subliniat candidatul, care arată tânăr, dar cu o voce profundă, dând un nou asalt vizându-l pe preşedintele american.

Născut în acest oraş din Indiana, Pete Buttigieg provine din acele teritorii care au înclinat alegerile în favoarea lui Donald Trump, "Rust Belt" - această ”centruă a ruginii” situată în nord-estul Statelor Unite şi cufundată în declin industrial.

”El reprezintă o nouă generaţie a leadershipului democrat. Noi îi adorăm viziunea”, şi-a exprimat satisfacţia Jenn Watts, în vârstă de 35 de ani, care, cu fiica sa în vârstă de trei ani pe umeri, înaintea reuniunii publice, într-o fostă fabrică de automobile.

La aproape trei luni după lansarea comitetului său exploratoriu în vederea unei candidaturi, rezultatele sunt peste aşteptări - Pete Buttigieg este steaua în ascensiune a acestei curse democrate la Casa Albă.

Un poliglot - el a învăţat şapte limbi - a strâns controbuţii în valoare şapte milioane de dolari, mai mult ca majoritatea concurenţilor săi şi se află pe locul trei în ultimele sondaje în vederea alegerilor primare din Iowa şi New hampshire, primele state care urmează să voteze.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H