PRU propune amnistia fiscală şi penală

Partidul România Unită propune în programul electoral amnistia fiscală şi amnistia penală. Aceste măsuri ar ajuta la recuperarea unor prejudicii importante, dar de ele nu vor beneficia cei  care au comis acte de violenţă sau au pus în pericol siguranţa naţională.

28 nov. 2016, 08:43
PRU propune amnistia fiscală şi penală

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie propune fel şi fel de strategii pentru atragerea votanţilor. Unele dintre ele sunt de-a dreptul incredibile, având în vedere promisiunile electorale abordate.

Liderii Partidului România Unită anunţă că „4.000.000 de români sunt implicaţi în dosare penale”, ceea ce împiedică „dezvoltarea economică a întregii ţări şi a mediului de afaceri”, scrie EvZ.

PRU propune impunerea amnistiei fiscale şi a celei penale. În viziunea partidului, prejudiciile financiare vor fi recuperate eşalonat, într-o perioadă de 10 ani, iar penalii vor fi iertaţi, cu excepţia celor care au comis acte de violenţă sau au pus în pericol siguranţa naţională.

„Ma refer la stergerea datoriilor acolo unde aceste datorii provin din legi neclare, din vina statului, din controale care ii asupresc pe oameni, de la functionari care nu respecta legea corect si care se cred dumnezei si acolo unde a gresit contabila, unde legea a fost gresit interpretata de antreprenor, in favoarea lui. Suma se poate plati esalonat. Le dam oamenilor voie sa plateasca banii in 10 ani, in mod decent, fezabil. Nu una, doua le facem un dosar penal si le facem confiscare extinsa. Daca nu ajunge ce gasim la el acasa, confiscam si de la vecini”, a spus Sebastian Ghita, la România TV.