Raluca Prună se întoarce în Bruxelles: „Nu-mi permit să fac recomandări pentru noul ministru al Justiţiei”

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi, la intrarea în sediul instituţiei, că nu-şi permite să facă recomandări pentru noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, care este om politic şi ştie mult mai bine decât ea ce are de făcut, dar are o recomandare pentru magistratură, să nu uite că multă lume îşi pune speranţa că este o magistratură matură, precizând că speră ca ceea ce s-a construit în cel puţin 12 ani nu se va pierde, ci se va consolida. Raluca Prună a spus că de la 1 februarie se va întoarce la Bruxelles.

05 ian. 2017, 07:53
Raluca Prună se întoarce în Bruxelles: „Nu-mi permit să fac recomandări pentru noul ministru al Justiţiei”

„Mă întorc la Bruxelles, de pe 1 februarie îmi reiau slujba la Bruxelles”, a spus Raluca Prună, la intrarea în sediul Ministerului Justiției.

Întrebată ce îi recomandă succesorului său, Raluca Prună a spus: „Nu-mi permit să am eu recomandări pentru noul ministru, care este om politic şi este mult mai în măsură decât mine să ştie ce are de făcut„.

Raluca Prună a adăugat că are o recomandare pentru magistratura română: „Să nu uite că multă lume îşi pune speranţa în faptul că este o magistratură matură şi eu sper că ceea ce s-a construit în cel puţin 12 ani, din 2004, nu se va pierde şi că de acum încolo nu vom face decât să consolidăm”.

Raluca Prună a declarat, referitor la modificarea Codurilor penale, că nu mai sunt lucruri care să necesite o acțiune urgentă.

Depinde, ce înseamnă ajustarea Codului penal și a Codului de procedură penală? Cred că nu, cred că am avut destul de multe decizii ale CCR, am pus în acord această legislație, nu demult, la jumătatea anului trecut, cu deciziile Curții și eu cred că nu mai sunt lucruri care să necesite o acțiune urgentă. Dar acum, sigur, rămâne de văzut, eu știu, dacă CCR va constata că o altă prevedere este neconstituțională, evident că va trebui modificată prevederea respectivă„, a spus Raluca Prună.

De asemenea, ea a precizat că a făcut multe lucruri în mandatul său, iar pentru altele nu a avut timp.

Cred că am făcut un mandat destul de bun, într-un timp foarte scurt, am făcut multe lucruri, am lăsat și multe lucruri nefăcute, nu am avut timp. De exemplu, am pregătit tot anul trecut un pachet de legi ale justiției care modifică legile din 2004, cele 3 legi, pachetul pe justiție. Am făcut printr-o largă consultare, am discutat cu toate asociațiile de magistrați, erau proiecte de lege, nu am reușit să le depunem în Parlament și cred că e corect să le lăsăm acestui Guvern și eu am nădejdea că ele vor fi adoptate„, a mai spus Prună.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului, după care premierul şi cei 26 de miniştri au depus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni.

Joi dimineaţă, noii miniştri au mers la sediul ministerelor pentru a-şi prelua mandatele.