PSD acuză ipocrizia guvernului Cîţu: „Proclamă necesitatea vaccinării, dar de două luni nu a plătit personalul medical din centrele de vaccinare”

Partidul Social Democrat (PSD) a postat vineri un mesaj pe Facebook, prin care atrage atenţia asupra faptului că personalul medical din centrele de vaccinare nu a fost plătit de două luni.

27 aug. 2021, 18:40
PSD acuză ipocrizia guvernului Cîţu: „Proclamă necesitatea vaccinării, dar de două luni nu a plătit personalul medical din centrele de vaccinare”

Social-democraţii acuză guvernul Cîţu de ipocrizie, arătând că în timp ce îndeamnă românii să se vaccineze în număr cât mai mare, lasă personalul medical neplătit.

„Ipocrizia Guvernului Cîțu!

În timp ce proclamă peste tot necesitatea vaccinării, Ministerul Sănătății uită de obligația sa de a retribui personalul medical implicat în campanie.

De două luni personalul medical din centrele de vaccinare nu mai este plătit.

Ministerul Sănătății știe doar să amenințe cu noi restricții pentru nevaccinați.

Guvernul Cîțu ar trebui să renunțe la mesaje demagogice, să critice mai puțin populația care refuză să se vaccineze și să investească energie și resurse în a explica mai clar oamenilor de ce este bine să se vaccineze și să recompenseze munca medicilor și asistentelor din prima linie!”, este postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Informaţia că personalul medical ar fi neplătit de două luni apare la doar câteva zile după ce o altă ştire a făcut vâlvă în spaţiul public din România, anume că unii dintre medicii şi asistenţii din centre iau „şpagă” pentru a elibera certificate de vaccinare false, în timp ce dozele care ar trebui injectate sunt aruncate.

Alexandru Rafila, PSD: „Vaccinarea cu pixul a mai existat”

Senatorul PSD a explicat la România Tv cum se pot obţine adeverinţele de vaccinare false, precizând că nu este prima dată când România se confruntă cu acest fenomen.

„Vaccinarea cu pixul a mai existat. Se mai intamplau lucruri de genul acesta, dar nu erau sistematice. ca si principiu e intolerabil, ca nu te obliga nimeni sa te vaccinezi.

Nu se face vaccinarea, este inregistrat, vaccinul este consumat la chiuvetă. problema este mai complexa. genul acesta de persoane care se îmbolnăvesc fiind vaccinate fictiv duc la cresterea procentajului celor care fac forme gravă de boală fiind vaccinati. Si atunci se spune că ne vaccinăm degeaba. Efectul e pervers si consecintele sunt mult mai serioase”, a explicat Rafila la România Tv.

Citeşte şi: Purtătorul de cuvânt al AUR, prins cu droguri în Parlament. George Simion: Cu siguranță nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru