PSD anunţă că nu va vota prelungirea stării de alertă

Preşedintele Klus Iohannis aanunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private. Preşedintele a declarat că, dată fiind dinamica îmbolnăvirlor, opinia este că se impune prelungirea stării de alertă, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare, o decizie urmând să fie luată de Guvern în urma unei analize. Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a anunţat marţi, că decizia social-democraţilor este de a nu vota starea de alertă, precizând că nu există niciun fel de dovadă epidemiologică că s-ar impune acest lucru.

09 iun. 2020, 11:37
PSD anunţă că nu va vota prelungirea stării de alertă

PSD anunță că nu va vota prelungirea Stării de Alertă. Reacția social-democraților a fost anunțată de senatorul Lucian Romașcanu, purtătoruld e cuvânt al PSD și vine imediat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 iunie mai multe restricții vor fi eliminate, dar că se impune continuarea stării de alertă. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți că se impune prelungirea stării de alertă având în vedere că numărul cazurilor nu a scăzut semnificativ. PSD a transmis, marți, că Guvernul trebuie să prezinte „studii epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. „Dovediți mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid și prezentați Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere!”, a transmis PSD.

Noi măsuri de relaxare după 15 iunie: Se redeschid mall-urile, piscinele exterioare şi sălile de fitness

”Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Romașcanu la România TV.

Vreau să încep prin a sublinia schimbarea de ton a preşedintelui, pentru care, de la un Parlament ”toxic”, am ajuns la ”dragi parlamentari”. Ideea este în felul următor: Nu avem în acest moment din partea preşedintelui sau a specialiştilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară prelungirii stării de alertă. Trebuiau cu data de 1 iunie să înceapă testarea în masă, lucru oricum întârziat dincolo de orice normă pe care alte ţări civilizate, în rândul cărora vrem şi noi să fim, nu avem niciun fel de dovadă epidemiologică a situaţiei în care se află România. Noi în acest moment facem 4-5.000 de teste pe zi ceea ce este extrem de puţin şi domnul Iohannis vine şi ne spune că trebuie să facem lucrul ăsta. Nu este convingător pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă ştiinţifică”, a declarat Lucian Romaşcanu.
 
El a precizat că starea de alertă a însemnat până în prezent achiziţii făcute fără respectarea procedurilor şi angajări de oameni pe funcţii. “Starea de alertă de până acum a însemnat achiziţii făcute fără niciun fel de respectare a procedurilor, a însemnat angajări de oamenii pe funcţii, nu putem uita acel chelner sau şef de pompe funebre pus şefi de spitale. Înseamnă tot felul de lucruri şi tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de urgenţă. În acest moment cu argumentele date de preşedinte, decizia PSD este de nu vota în continuare starea de alertă. Există mijloace, există ordonanţe de urgenţă, există posibilităţile guvernului de a limita anumite lucruri pe care domnul Iohannis le-a menţionat, nu este nevoie de menţinerea unei stări de alertă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PSD.
 

PSD, pe Facebook: Nici programul de relansare economică anunțat din aprilie nu a fost prezentat

„Președintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condițiile în care el și Guvernul Său se comportă #iresponsabil față de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut #temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat a întregii clientele de partid și umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor. Nici măcar o singură mască de protecție dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile! Nici programul de relansare economică anunțat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbușit iar șomajul a crescut într-un ritm amețitor. Ce se întâmplă cu firmele românești care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroșa rândurile șomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceți față de economie? Dar față de nivelul de trai? Dar față de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente?”, mai susține formațiunea social-democrată.

Preşedintele Klus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private. Preşedintele a declarat că,dată fiind dinamica îmbolnăvirlor, opinia este că se impune prelunfgirea stării de alertă, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare, o decizie urmând să fie luată de Guvern în urma unei analize. Mesajul său pentru parlamentarii care urmează să avizeze starea de alertă a fost: ”Fiţi responsabili!”.

 

loading...