PSD anunţă că va depune amendamente pentru creşterea pensiilor şi alocaţiilor

Parlamentarii PSD vor depune în Parlament amendamente la bugetul de stat pentru majorarea alocațiilor și pensiilor în 2021, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, după ședința BPN de luni. Radu Oprea a transmis şi că social-democraţii au depus şi un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a solicitat în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere de marţi să fie introdusă pe ordinea de zi propunerea PSD.

15 feb. 2021, 13:24
PSD anunţă că va depune amendamente pentru creşterea pensiilor şi alocaţiilor
PSD anunţă că va depune amendamente pentru creşterea pensiilor şi alocaţiilor

PSD nu renunţă la creşterea pensiilor şi salariilor.

„Toate promisiunile noastre din campanie, felul în care am argumetat în bugetul alternativ, vor fi în amendamente la buget. Am argumentat că în aceleași condiții de deficit bugetar putem să găsim suficiente resurse și pentru creșterea punctului de pensie și pentru salarii și alocații”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Florin Cîţu este un propagandist. Creşterea pensiilor este prevăzută în programul de guvernare, nu în cel electoral, cum a minţit premierul”

Senatorul PSD Radu Oprea a adăugat că aceste categorii nu trebuie privite ca „niște cheltuieli”.

„Este vorba de o întreagă filozofie a bugetului public. Nu trebuie să îl privim strict contabil. Când ne raportăm la copii și pensionari ca la o cheltuială, lucrul acesta este greșit. Când schimbăm prioritățile și ne uităm la oameni vom găsi și bani”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit proiectului de buget, în 2021 pensiile vor fi înghețate, urmând ca abia din ianuarie 2022 punctul de pensie să fie majorat cu rata inflație plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

 

Radu Oprea: Solicităm ca la şedinţa Birourilor permanente reunite să fie introdusă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

„Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, ştiţi că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă şi dumneavoastră veţi face acelaşi efort, veţi vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască. Când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu? Noi solicităm, pentru că mâine dimineaţă este şedinţă de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, luni într-o conferinţă de presă de la finalul Biroului Politic Naţional al partidului.

Social-democratul a mai spus Executivul ar trebui ca în următoarea şedinţă să adopte ordonanţa de urgenţă care prevede eliminarea pensiilor speciale.

„Dacă tot vorbesc despre pensii speciale, ar trebui să ia documentele, iniţiativa legislativă pe care au avut-o, să o transforme în ordonanţă de urgenţă şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale. Dacă nu fac acest lucru, este demagogie şi atunci nu mai au voie să vorbească despre acest subiect”, a explicat Radu Oprea.