PSD are o propunere de premier: „Avem fără îndoială, dar trebuie să stabilim un set de principii”

PSD are o propunere de premier, dar o va anunţa după stabilirea unui set de principii, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat că "alegerile anticipate reprezintă o soluţie de avarie" şi, întrebat dacă PSD ia în calcul şi formarea unui Guvern fără UNPR, a răspuns: "E de discutat". 

09 nov. 2015, 09:21
PSD are o propunere de premier: „Avem fără îndoială, dar trebuie să stabilim un set de principii”

„Până la alegerile anticipate, potrivit actualei Constituţii, ar trebui să pice două guverne într-un interval de 60 de zile. Din punctul nostru de vedere, avem soluţii să guvernăm ţara. Gândiţi-vă că dacă am ajunge la aceste alegeri anticipate exact în perioadă de iarnă şi cu organizarea lor undeva în primăvară, ar fi dezastruos pentru economie, pentru populaţie, pentru mediul de afaceri şi aşa mai departe. Dacă într-adevăr nu s-ar reuşi o formulă guvernamentală să treacă prin Parlament, se poate ajunge constituţional şi la alegeri anticipate. PSD a solicitat preşedintelui să stabilim nişte priorităţi şi în funcţie de profilul acestui premier putem veni şi cu o nominalizare, nu aceasta este problema nominalizării, dar noi trebuie să ştim foarte clar şi să stabilim nişte priorităţi, ţinând cont de protestele din stradă ce anume dorim, adică un sprijin mai mare pentru Educaţie, sprijin mai mare pentru Sănătate, eventual anumite chestiuni sociale şi aşa mai departe. În funcţie de toate aceste chestiuni putem stabili profilul primului-ministru”, a spus Florin Iordache la RFI. 

Întrebat dacă PSD ar sprijini un Guvern de tehnocraţi, deputatul a răspuns: „Nu ştiu, e de discutat acest Guvern de tehnocraţi, pentru că până la urmă trebuie să ai o anumită susţinere în Parlament”.

Florin Iordache precizează că social-democraţii au o propunere de premier: „PSD-ul are fără îndoială o propunere de premier, dar trebuie să ne stabilim un set de principii şi un set de priorităţi şi în funcţie de priorităţile pe care le vom stabili şi se vor stabili după întâlnirea cu preşedintele, fără îndoială PSD-ul are o soluţie sau o propunere de premier”.

Întrebat dacă PSD ia în calcul şi formarea unui Guvern fără UNPR, Florin Iordache a răspuns: „Nu ştiu, e de discutat. Conducerea partidului va discuta această abordare, dar din punctul meu de vedere coaliţia a funcţionat bine şi eu cred că ar fi trebuit să existe o abordare unitară. De aceea, cred că mai corect ar fi să spunem că putem gestiona în continuare foarte bine treburile curente ale ţării, dar după ce stabilim priorităţile şi în funcţie de aceste priorităţi, stabilim profilul candidatului şi un program de guvernare”.