PSD Bucureşti anunţă demisia lui Lazăr Neacşu din partid şi Consiliul General al Capitalei, după ancheta care arată legăturile sale cu BOR şi felul cum biserica foloseşte banii publici

Organizaţia PSD Bucureşti anunţă demisia lui Neacşu Lazăr din partid şi din funcţia deţinută în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Consilierul PSD apare în ancheta Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor

13 oct. 2021, 12:03
PSD Bucureşti anunţă demisia lui Lazăr Neacşu din partid şi Consiliul General al Capitalei, după ancheta care arată legăturile sale cu BOR şi felul cum biserica foloseşte banii publici

Organizaţia PSD Bucureşti şi organizaţia  PSD sector 4 anunţă că dl Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a transmis filiala PSD, prin intermediul unui comunicat de presă, scrie News.ro.

Potrivit jurnaliştilor care au realizat investigaţia privind modul cum BOR cheltuieşte banii primiţi de la stat, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor ca un ”agent de influenţă a Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale.

Lazăr Neacşu, despre Preafericitul Daniel: „E securist, e de-al lor E cel mai informat om, la fel ca Papa”

Acesta i-a povestit jurnalistului de la Recorder infiltrat în reţea cum a intrat în politică, insinuând chiar că Patriarhul Daniel ar fi ştiut rezultatul alegerilor locale din 2016 înainte ca acestea să se desfăşoare.

”În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consliier general, la ce partid sa ma duc?. „Du-te la PSD că va câştiga toată ţara”. El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, spune Neacsu în înregistrarea sursei citate.

Jurnaliştii de la Recorder au prezentat, la capătul a opt luni de documentare, ”o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”.

”Toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb”, mai spun jurnaliştii.

Demisie şi la BOR

Ancheta jurnaliștilor de la Recorder produce valuri, iar Vicarul Eparhial Pr. Aurel Mihai, unul dintre personajele principale ale anchetei, a demisionat din funcție.
În cadrul reportajului Recorder, Vicarul Aurel Mihai este cel care dă asigurări că odată ce se obține binecuvântarea Preafericitului Daniel, toate licitațiile vor merge fără nicio problemă, iar firmele care sunt indicate vor câștiga.