PSD Bucureşti îşi alege un nou lider. Robert Negoiţă, singurul candidat înscris în cursă

PSD Bucureşti îşi alege, joi seara, un nou lider. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este singurul candidat care s-a înscris, până la aceasta oră, în cursa pentru şefia filialei conduse în prezent de Ecaterina Andronescu.

10 sept. 2015, 13:27
PSD Bucureşti îşi alege un nou lider. Robert Negoiţă, singurul candidat înscris în cursă

Organizația PSD București se reuneşte, joi, la Palatul Parlamentului, de la ora 18.00, pentru a alege o nouă conducere.

Potrivit unor surse din cadrul partidului, Robert Negoiţă este singurul candidat pentru această funcție și este susținut de Liviu Dragnea, președintele interimar al partidului. Robert Negoiță mai este și preşedinte executiv al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. 

Ecaterina Andronescu nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea celei mai mari organizaţii social-democrate din ţară. Andronescu a devenit şefa PSD Bucureşti după ce Victor Ponta l-a schimbat din această funcţie pe Marian Vanghelie în vara lui 2011.

Pesediştii din Bucureşti au avut o întâlnire informală cu noua conducere a partidului, în care s-a decis ca noul preşedinte al organizaţiei să devină Robert Negoiţă – vicepreşedinte şi la nivel naţional, spun surse social-democrate.

Șefia Organizației PSD București este importantă și în perspectiva alegerii candidatului pentru Primăria Capitalei. Negoiță intenționează să se înscrie în cursa pentru Primăria Generală însă, în acest moment, au loc pregătiri pentru organizarea unor sondaje în urma cărora să fie stabilit candidatul PSD. De asemenea, social-democrații înclină tot mai mult către o candidatură separată de UNPR.

Pe această temă, Dragnea a declarat că PSD are capacitatea de a avea un candidat propriu la Primăria Capitalei, altfel PSD nu se mai poate numi „un partid mare”.