PSD cere autorităţilor să sancţioneze organizarea congresului PNL cu 5.000 de participanţi: „Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că organizarea Congresului PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deşi infectările cu SARS-CoV-2 au explodat, reprezintă un "afront uriaş" la adresa românilor.

23 sept. 2021, 18:46
PSD cere autorităţilor să sancţioneze organizarea congresului PNL cu 5.000 de participanţi: „Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic”

PSD a emis joi şi un comunicat prin care „somează toate autoritățile responsabile cu verificarea și sancționarea încălcării restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei”.

„Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații susțin că, în condițiile creșterii numărului de cazuri COVID-19, „organizarea unui congres politic, cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis, constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică”.

„Se impune deci aplicarea cu fermitate a sancțiunilor legale, iar șefii instituțiilor abilitate care vor tolera astfel de încălcări grave vor deveni ei înșiși complici și vor trebui să răspundă în fața legii.

Totodată, organele abilitate ale statului trebuie să declanșeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului, în frunte cu premierul Cîțu, au modificat succesiv reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului.

Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei”, se menționează în comunicat.

Preşedintele PSD condamnă şi el congresul liberalilor: „PNL face orice să fie deasupra legii”

Preşedintele Marcel Ciolacu condamnase, tot joi, la rândul său organizarea congresului PNL, amintind că social-democraţii şi-au desfăşurat congresul în condiţii de maximă siguranţă sanitară.

„Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic, dar le cere românilor să accepte restricţii tot mai severe. Este o dublă măsură flagrantă care va avea ca efect şi mai puţină încredere în guvernanţi”, a scris Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că, anul trecut, PSD a organizat congres online în pandemie şi „a făcut eforturi uriaşe să respecte toate prevederile legale”.

„Am redus masiv numărul de delegaţi; am folosit mai multe spaţii interioare şi exterioare din ţară conectate prin internet; am stat mai puţin de 20 de persoane în aceeaşi sală. Acum, PNL face orice să fie deasupra legii. 5.000 de liberali ignoră normele sanitare, cu riscul de a răspândi virusul în toată ţara. În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18,00 sau 20,00, iar Cîţu, Orban, Gorghiu şi Rareş Bogdan au un singur gând – cum să numere voturile. Restul ţării a reînceput să numere zilnic morţii de COVID”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Congresul PNL va avea loc sâmbătă, la Romexpo, cu 5.000 de persoane, în condițiile în care rata de incidență la nivelul Bucureștiului este, joi, de 3,65 la mie, în creștere față de miercuri, când a fost 3,3 la mie.

Citeşte şi: VIDEO Dacian Cioloş, reacţie după ce l-a învins pe Barna în primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR-PLUS: „În 2023, înainte de alegeri, îmi voi da demisia”

 


loading...
Partenerii noștri