PSD cere creşterea impozitelor pentru pensiile speciale şi salariile mai mari decât cel al lui Iohannis. „Se bucură de acelaşi regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă”

Partidul Social Democrat vrea reformarea sistemului fiscal din România pentru a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială şi propune coaliţiei supraimpozitarea celor care au venituri mai mari decât preşedintele Klaus Iohannis şi a celor cu pensii speciale.

15 iun. 2022, 14:37
PSD cere creşterea impozitelor pentru pensiile speciale şi salariile mai mari decât cel al lui Iohannis. „Se bucură de acelaşi regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă”

PSD cere creşterea impozitelor pentru pensiile speciale şi salariile mai mari decât cel al lui Iohannis. Partidul condus de Marcel Ciolacu susţine că „povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății”

„PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili. În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiții esențiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici”, se arată într-un comunicat al PSD.

Cum vrea PSD să schimbe Codul Fiscal

PSD a făcut următoarele propuneri în cadrul Coaliției de guvernare:

1. Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Președintelui României;

2. Supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc consistent pensia medie din România;

3. Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici

4. Contribuție pentru Sănătate și Educație din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre supraimpozitarea pensiilor speciale: „Este în continuare în discuţie. Nu am găsit forma cea mai bună”

„Pragurile si cotele de impozit pentru propunerile de mai sus urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare.

PSD consideră că, în această perioadă dificilă, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate să se bucure de același regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă. În același timp, Guvernul are obligația de a promova solidaritatea între contribuabili și de a asigura un echilibru just între impozitarea muncii și a capitalului.

Nu în ultimul rând, noul model fiscal trebuie să asigure resursele pentru continuarea investițiilor și a stimulării mediului de afaceri, pentru susținerea dezvoltării economice și a creșterii nivelului de trai”, mai spun social-democraţii.

Citeşte şi: Florin Cîţu lansează un nou atac: „PSD îşi schimbă părul, dar năravul ba. Ponta, Dragnea, Ciolacu, toţi au acelaşi obiectiv, suprataxarea mediului privat”