PSD cere creşterea salariului minim pe economie. Gabriela Firea: Salariul minim TREBUIE să ţină pasul cu scumpirile

PSD cere Guvernului să crescă salariul minim brut pe economie de la 2.300 lei la 2.500 lei pentru a ţine pasul cu scumpirile în lanţ. Gabriela Firea a anunţat că PSD a initiat un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați.

07 sept. 2021, 11:33
PSD cere creşterea salariului minim pe economie. Gabriela Firea: Salariul minim TREBUIE să ţină pasul cu scumpirile

Salariul minim trebuie să ţină pasul cu scumpirile în lanţ si să crească de la 2 300 la 2 500 lei, afirmă senatorul PSD Gabriela Firea.

„În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației, ca urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere”, susţine Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Consilierii generali ai PSD boicotează ședința Primăriei Capitalei în care se discută rectificarea bugetară

​Firea aminteşte că „PSD susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii”.

Firea anunţă că după inițierea Comisiei de anchetă privind creșterile exorbitante de prețuri la energie și gaze, PSD initiază un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor.

Citeşte şi: Mihai Tudose: „PSD nu vrea să-l dea jos pe Cîţu, după care USR-PLUS să se întoarcă să nenorocească ţara. Oamenii sunt chitiţi să stea la butoane. Noi vrem să ne întoarcem la popor”


loading...