PSD Dâmboviţa: Îl susţinem necondiţionat şi fără rezerve pe domnul Adrian Ţuţuianu

Membrii Biroului Politic Judeţean al PSD Dâmboviţa, parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni şi municipali ai organizaţie, dar şi liderii organizaţiilor locale au semnat, marţi seară, o declaraţie comună în care afirmă că îl susţin ”necondiţionat şi fără rezerve pe Adrian Ţuţuianu”. Aceştia consideră hotărârile CEx privind excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşi ca fiind ”abuzive şi nefondate”. În plus, social-democraţii îi cer Rovanei Plumb să decline numirea în funcţia de preşedinte interimar.

06 nov. 2018, 20:43
PSD Dâmboviţa: Îl susţinem necondiţionat şi fără rezerve pe domnul Adrian Ţuţuianu

„Noi, întruniţi azi, 06 noiembrie 2018, am examinat hotărârile Comitetul Executiv (CEx) Central al Partidului Social Democrat (PSD), din data de 05 noiembrie şi am decis următoarele: 1. Apreciem ca abuzive şi nefondate hotărârile CEx vizând excluderea domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu; 2. Îl susţinem necondiţionat şi fără rezerve pe domnul Adrian Ţuţuianu; 3. Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de înţelepciune şi să revoce această hotărâre abuzivă (excluderea domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu) care nu face altceva decât să genereze turbulenţe periculoase”, se arată în declaraţia comună a liderilor social-democraţi din Dâmboviţa.

În plus, membrii Biroului Politic Judeţean al PSD Dâmboviţa, parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni şi municipali ai PSD din judeţ, dar şi liderii organizaţiilor locale afirmă că sprijină orice demers pe care cei doi îl vor face în continuare, solidarizându-se cu organizaţia din Ialomiţa.

„Semnăm, alături de Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, contestaţia care va fi adresată Congresului PSD şi solicităm analizarea cu celeritate şi în condiţii de imparţialitate a situaţiei de drept şi de fapt. Apreciem că preşedinte legitim al PSD Dâmboviţa este Adrian Ţuţuianu şi solicităm Rovanei Plumb să dea dovadă de verticalitate şi să decline numirea toxică de preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa. Noi, semnatarii acestei declaraţii, boicotăm orice acţiune politică (Comitet Executiv Judeţean, BPJ, Conferinţă Judeţeană), convocată sau iniţiată de conducerea interimară a PSD Dâmboviţa impusă abuziv de CEX Naţional, în data de 5.11.2018”, se mai arată în declaraţie.

Documentul este însoţit de mai multe liste, cumulând peste 220 de semnături. Primul nume pe lista parlamentarilor care susţin demersul este al senatorului Titus Corlăţean. În dreptul acestuia, în loc de semnătură, apare textul: „Plecat în misiune externă, de acord cu conţinutul declaraţiei”.

„Respingem şi ne delimităm de practicile securistice utilizate în ultima vreme în organizaţia PSD Dâmboviţa, de a înregistra pe ascuns şedinţele, cu scopul vădit de a denigra anumiţi membri, liderul organizaţiei şi organizaţia PSD Dâmboviţa în totalitate. Menţionăm că niciodată nu vom accepta ca persoane care apelează la aceste practici sau le girează, acceptându-le tacit ca dovezi, să ne reprezinte în forurile statutare ale partidului sau în funcţii de conducere administrative, la nivel local, judeţean sau naţional”, se mai arataă în declaraţie.
În plus, semnatarii documentului cer tututot „să înceteze cu alegaţiile privind izolarea politică, economică sau de orice natură a judeţului Dâmboviţa”.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, aceştia anunţând că vor contesta decizia.