PSD depune moțiune împotriva Ralucăi Turcan. Marcel Ciolacu: Treaba Executivului e să pună în aplicare proiectele votate!

PSD anunță că depune moțiune la adresa ministrului Muncii, Raluca Turcan, pe motiv că aceasta nu cunoaște legile pe care trebuie să le aplice.

09 apr. 2021, 15:29
PSD depune moțiune împotriva Ralucăi Turcan. Marcel Ciolacu: Treaba Executivului e să pună în aplicare proiectele votate!

PSD depune moțiune împotrivta Ralucăi Turcan. Marcel Ciolacu a declarat totodată, în Maramureş, că treaba executivului este să pună în aplicare proiectele votate.

PSD depune moțiune împotriva Ralucăi Turcan. Marcel Ciolacu: Treaba Executivului e să pună în aplicare proiectele votate!

„Avem doi ministi , pe Vlad Voiculescu unu care nu știe ce a semnat, respectiv să știm și noi cum ne înmormântați morții de coronavirus,  doamna Raluca Turcan care nu știe ce a votat. Legea trebuie pusă în aplicare, treaba Parlamentului este să legifereze. Treaba executivului e să pună îîn aplicare proiectele votate.  Categoric vom depune o moțiune de cenzură simplă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Raluca Turcan i-a răspuns, miercuri seara, la Antena 3, lui Marcel Ciolacu. Acesta o acuzase că nu cunoaşte legea în privinţa ajutorului acordat urmaşilor medicilor decedaţi în timpul pandemiei de COVID-19.

„În privinţa legii care prevede ajutor pentru familiile sau urmaşii medicilor morţi de COVID, vreau să menţionez că cinismul lor (al PSD – n.r.) a mers atât de departe, încât în plină campanie electorală au propus o lege prin care, pe bună dreptate, acordăm un ajutor familiilor afectate, însă acel proiect de lege nu conţinea nici suma care trebuie acordată, nici ce instituţie face lucrul acesta, nici o definire clară a categoriilor. De aceea, chiar din prima zi de mandat ne-au spus colegii din instituţiile din subordinea Ministerului că trebuie să clarificăm acest proiect de lege votat în perioada electorală”, a spus Raluca Turcan.

Marcel Ciolacu a declarat că actualii guvernanţi vor avea pe conştiinţă bilanţul deceselor din România, fiind pe locul 10 mondial, la acest capitol. Liderul PSD i-a cerut premierului Florin Cîţu să spună ce dobândă este la cel mai mare împrumut al ţării noastre în ultimii 30 de ani, şi anume 3,5 miliarde euro şi cum are de gând să folosească aceşti bani.

„Pe de altă parte, am citit cu toţii s-a ajuns la 2.000 de decese la un milion de locuitori. Suntem pe locul 10 mondial. Este un clasament trist, atât din cauza de COVID, dar şi cauza neaccesului a bolnavilor cronici în spitale s-a ajuns la acest bilanţ şi cu tot regretul, actualii guvernanţi şi actualul ministru al Sănătăţii are pe conştiinţă aceste decese şi acest bilanţ trist în ceea ce priveşte România”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD Maramureş.

Citeşte şi: Gabriela Firea, răspuns tranşant pentru Raluca Turcan: „E insensibilă la greutăţile semenilor. Cu Netflix aţi încercat?”