PSD depune amendament la ordonanţa Ministerului Energiei pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii la CEO: „România nu poate visa la independență energetică fără cărbune!”

"Europa mizează pe cărbune. România TREBUIE să facă la fel", susţine deputatul PSD Mihai Weber. El a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor depune un amendament la ordonanţa Ministerului Energiei „pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii, cât şi latura socială care îi vizează direct pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia”.

27 iun. 2022, 12:30
PSD depune amendament la ordonanţa Ministerului Energiei pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii la CEO: „România nu poate visa la independență energetică fără cărbune!”

„Europa mizează pe cărbune! România TREBUIE să facă la fel. Întâi CONSTRUIM noi capacități, apoi le punem în CONSERVARE pe cele existente!!!
Mă opun categoric închiderii mineritului din Oltenia și susțin punerea în CONSERVARE ( EXCLUS ÎNCHIDEREA) a capacităților pe cărbune doar după ce noile sisteme vor deveni operabile pe piața de energie.

În contextul actual, generat de criza energetică mondială, amplificată de conflictul din Ucraina, țări precum Germania, Austria , Polonia și alte state europene, repornesc grupurile pe cărbune! România este OBLIGATĂ să urmeze acest exemplu.

Am mai spus-o și o repet: România nu poate visa la independență energetică fără cărbune!”, susţine deputatul PSD Mihai Weber, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Anunţul care dă fiori Europei: Preţul gazelor s-ar putea tripla, multe ţări revin la poluantul cărbune

Deputatul PSD a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor depune un amendament la ordonanţa Ministerului Energiei „pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii”.

„De aceea, în situația în care varianta ordonanței propuse de ministrul Energiei nu respectă aceste condiții, noi, parlamentarii PSD, avem pregătit un amendament care vizează atât MENȚINEREA ÎN FUNCȚIUNE a capacităților pe cărbune până la finalizarea noilor investiții, cât și latura socială care îi vizează direct pe angajații Complexului Energetic Oltenia.”, a mai spus Weber.

Citeşte şi: Toate centralele electrice pe cărbune din România, închise până la finalul lui 2030. Calendarul închiderii, stabilit de Guvern