PSD depune zeci de plângeri penale împotriva lui Florin Cîţu şi a miniştrilor. Marcel Ciolacu: „Peste 70% dintre români au fost pedepsiţi! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise!”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat, joi, că social-democraţii vor depune plângeri penale împotriva premierului interimar Florin Cîţu şi a tuturor miniştrilor, pentru a desfiinţa "hotârărea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă".

07 oct. 2021, 09:21
PSD depune zeci de plângeri penale împotriva lui Florin Cîţu şi a miniştrilor. Marcel Ciolacu: „Peste 70% dintre români au fost pedepsiţi! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise!”

Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD depune zeci de plângeri penale împotriva lui Florin Cîţu. Preşedintele PSD a acuzat guvernanţii că „au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR”, decizie prin care 70% dintre români ar putea suferi de „frig, sărăcie și foame”.

De asemenea, Marcel Ciolacu susţine că preşedintele Klaus Iohannis „a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea tine pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție”.

Citeşte şi: VIDEO Simpatizanţii AUR i-au cântat veşnica pomenire Guvernului Cîţu la o slujbă improvizată

PSD depune zeci de plângeri penale împotriva lui Florin Cîţu şi a miniştrilor. Marcel Ciolacu: „Atacăm și desființăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă”

„Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR.

Cîțu și-a plătit functia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise!

Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea tine pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție!

Le spun clar: în ciuda tuturor amenințărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda!

Vor primi în schimb ceea ce merită:

1. plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern;
2. atacăm și desființăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă;
3. Cîțu va pleca! De tot!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Ministerul Dezvoltării a anunţat, miercuri seară, că Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Executivului, pentru proiectele locale.

Ministrul Cseke Attila a precizat că 2.756 de administraţii locale din România au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării.

Citeşte şi: Guvernul a alocat UN MILIARD de lei primăriilor şi consiliilor judeţene. LISTA BENEFICIARILOR