PSD e majoritar în consiliile locale de la Hârşova, Murfatlar, Ovidiu şi Mangalia în urma migraţiei aleşilor

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a afirmat luni că, după ce pe baza OUG 55 privind migrarea aleşilor locali social-democraţii au reuşit să fie majoritari în consiliile locale de la Hârşova, Murfatlar, Ovidiu şi Mangalia, marţi urmând crearea unei majorităţi şi la Techirghiol, el consideră că şi-a 'făcut treaba', transmite Agerpres.

06 oct. 2014, 16:15
PSD e majoritar în consiliile locale de la Hârşova, Murfatlar, Ovidiu şi Mangalia în urma migraţiei aleşilor

Dragomir a menţionat că reprezentanţii PSD Constanţa au reuşit, în localităţile mai mari de care au fost ‘interesaţi’, ca PSD să fie majoritar în consiliile locale, exprimându-şi totodată regretul că nu au reuşit acest lucru şi la Cernavodă.

Secretarul executiv al PSD Constanţa a afirmat că, până la expirarea perioadei în care se aplică OUG 55, organizaţia judeţeană ‘are uşa larg deschisă’ pentru oricine vrea să migreze la PSD.

‘Noi, până în ultima zi, avem uşa deschisă pentru toţi cei care vor să vină la noi, (…), avem uşa larg deschisă. La Hârşova, am reuşit să ne facem majoritate, doi consilieri au trecut la noi, cred că e unul de la PPDD şi altul de la PC. La Murfatlar, s-a făcut, de asemenea, majoritate, au trecut trei. La Ovidiu, s-a făcut majoritate (…) La Mangalia am făcut majoritate, urmează Techirghiol, avem mâine, acolo, o şedinţă. (…) Dacă reuşesc şi la Techirghiol, eu mi-am făcut treaba. (…) Noi am fi vrut să fim majoritari peste tot, dar nu se poate fizic. Unde ne-a interesat …, pentru că sunt localităţi unde există majoritate ACL şi nu are rost să ne mai pierdem vremea, că poate există şi majoritate PNL în unele localităţi. (…) Unde primarul are majoritatea de două treimi, noi nici n-am mai insistat, ce să ne mai ducem pe acolo … Ne-au interesat în primul rând câteva localităţi importante – Murfatlar, Ovidiu, Hârşova. Mă interesează şi Techirghiolul în mod expres, pentru că acolo s-au întâmplat nişte chestii, a fost suspendat viceprimarul nostru, au fost răutăţi de astea, de la foştii USL, care au uitat că au fost aleşi primari cu sprijinul nostru. (…) Sper să reuşesc să fac majoritate şi la Techirghiol şi să punem viceprimar, la prima şedinţă’, a afirmat Cristinel Dragomir.

Referitor la primari, în judeţul Constanţa, unul singur a trecut până în prezent la PSD, părăsind PDL. Este vorba despre primarul comunei Adamclisi.

Dragomir a declarat că social-democraţii constănţeni şi-au propus, pentru alegerile prezidenţiale, să obţină un scor electoral peste media la nivel naţional.

‘Am stabilit să ne facem treaba cât mai bine pentru prezidenţiale şi să luăm mai mult decât va fi media naţională, ca să nu mai fim daţi exemplu negativ ca la alegerile prezidenţiale trecute. (…) Sută la sută va fi un tur doi cu Ponta şi Iohannis’, a spus secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir.