PSD ia în calcul organizarea alegerilor anticipate: „E o variantă!”

Anunț mare din PSD. Românii ar putea merge la vot în 2023, în cazul în care se vor organiza alegeri parlamentare anticipate. 

25 mart. 2023, 15:57
PSD ia în calcul organizarea alegerilor anticipate: „E o variantă!”

În mod normal, pentru 2024 sunt organizate toate rândurile de alegeri: europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare. Ultimele menționate ar putea fi grăbite pentru 2023, crede Mihai Tudose, fost premier al PSD, actual europarlamentar.

„Întotdeauna vorbim despre toate scenariile. Acest scenariu este teoretic pe masă. Prima dată s-a vorbit acum vreo câteva luni sau de la început, de când am făcut această coaliţie au fost întrebări şi de la dumneavoastră, dar dacă peste un an jumate nu se întâmplă?! Dacă nu se întâmplă, mergem la anticipate. Punct”, a transmis Tudose, pentru Prima TV.

 

Mihai Tudose, cu gândul la anticipate

 

Fostul premier susţine că alegerile anticipate pot fi făcute doar printr-un consens politic.

„Sunt şi avantaje şi dezavantaje. Anticipate făcute în consens, în sensul ‘Hai să nu mai venim din an în an cu alt program de guvernare, cu schimbă miniştri, schimbă ministere, alt prim-ministru’. Poate fi bine pentru ţară, să ne aşezăm, la anul oricum sunt patru rânduri de alegeri şi va fi un haos total, măcar aşezăm ţara pe un drum şi ştim despre ce e vorba. Şi noi şi Bruxelles-ul. E o variantă”, a precizat europarlamentarul PSD.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă ar urma să aibă mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

Întrebat dacă preferă să fie rotativă sau anticipate, Tudose a răspuns: „Dacă jucăm pe ce preferă fiecare, s-ar putea să obţinem un haos. Eu zic că ar trebui să se întâmple ce e mai bine pentru ţară şi, dacă se poate, să răspundem şi voinţei românilor, ar fi superb. (…) În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie şi până la urmă, dacă vedem că lucrurile nu funcţionează şi nu se pot aşeza…”, a mai transmis Tudose, pentru sursa citată.