PSD îl atacă fără menajamente pe Florin Cîţu: „Un mitoman, care joacă la ruleta împrumuturilor aberante viitorul României!”

Social-democraţii taxează afirmaţiile premierului Florin Cîţu, care înainte de alegeri declara că economia României este în creşetere şi susţinea creşterea pensiilor, iar imediat după ce noul executiv a fost instalat, a îngheţat veniturile bugetarilor.

06 ian. 2021, 14:34
PSD îl atacă fără menajamente pe Florin Cîţu: „Un mitoman, care joacă la ruleta împrumuturilor aberante viitorul României!”

PSD a publicat pe pagina de Facebook a partidului un mesaj prin care îl acuză pe premierul Florin Cîţu de declaraţii populiste înainte de alegeri, când susţinea că economia României îşi revine şi este în creştere, pentru ca după instalarea executivului să anunţe îngheţarea salariilor bugetarilor.

”Înainte de alegeri, PNL ne asigura că economia își revine. După alegeri, revenirea s-a transformat în criză!

Așa se întâmplă când țara ajunge pe mâinile unui mitoman, care joacă la ruleta împrumuturilor aberante viitorul României!”, scriu cei de la PSD.

PSD atacă guvernul Cîţu pentru înghţarea salariilor

Afirmaţiile premierului Cîţu par a fi susţinute de ultimul raport al băncii mondiale, care estimează că economia românească ar urma să înregistreze în acest an un avans de 3,5%, după o contracţie de 5% în 2020, pentru ca în 2022 creşterea economică să accelereze până la 4,1%.

Banca Mondială a publicat prima ediție din 2021 a Raportului macroeconomic mondial, cu titlul „Subdued Global Economic Recovery”. În cadrul raportului sunt prezentate previziunile macroeconomice pe termen scurt și mediu pentru țările lumii, actualizate prin încorporarea celor mai recente evoluții ale indicatorilor macro-financiari și informațiilor din sfera medicală.

Comparativ, în luna octombrie a anului trecut, Banca Mondială prognoza că economia românească se va contracta cu 5,7% în 2020, dar va înregistra o relansare de 4,9% în 2021.

Citeşte şi: Banca Mondială estimează o creştere a economiei României cu 3,5% în 2021