PSD îl susţine pe Meleşcanu la şefia Senatului dacă va demisiona din ALDE

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în şedinţa de luni, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, după ce Tăriceanu a demisionat. Potrivit unor surse din cadrul şedinţei, conducerea PSD a stabilit şi o condiţie pentru Meleşcanu: să demisioneze din ALDE.

09 sept. 2019, 17:44
PSD îl susţine pe Meleşcanu la şefia Senatului dacă va demisiona din ALDE

Teodor Meleșcanu, susținut de PSD pentru șefia Senat, a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de șase luni pentru a rezolva problema legată de poziția partidului, dar și pentru menținerea grupului de la Senat. Acesta a susținut că a discutat acest subiect și cu alți colegi.

ALDE a stabilit, săptămâna trecută, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia Senatului în plenul de marți, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este și Alina Gorghiu din partea PNL.