PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură

PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură, au declarat, pentru MEDIFAFAX, surse politice.

16 dec. 2013, 12:07
PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură

Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR erau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Valentin Nicolau a mai fost preşedinte director-general al TVR, în timpul guvernării Năstase.

Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al SRTv, a înaintat marţi Parlamentului o scrisoare prin care a solicitat demisia de la conducerea TVR.

 „Apelez la puterea Parlamentului României ca, prin votul său, să menţină în atribuţii organismul deliberativ al Televiziunii Publice, Consiliul de Administraţie, şi astfel să evite o situaţie fără ieşire pentru Televiziunea Română prin respingerea Raportului de Activitate aferent anului 2012”, a spus Claudiu Săftoiu în scrisoarea adresată Parlamentului.

Claudiu Săftoiu este membru al Consiliului de Administraţie al TVR din partea PNL. Săftoiu a fost ales preşedinte al CA al Televiziunii Române pe 26 iunie 2012, de membrii CA, fiind validat în această funcţie în data de 3 iulie 2012, de plenul Parlamentului.

Demisia lui Claudiu Săftoiu de la conducerea TVR a venit chiar înaintea şedinţei de plen reunit programată marţi, la ora 14.30, în care urma să fie dezbătut şi votat raportul de activitate al TVR pe 2012.

Citeşte şi: Claudiu Săftoiu şi-a depus DEMISIA din funcţia de preşedinte-director general al TVR
Potrivit unor surse parlamentare, decizia USL este de a respinge acest raport, fapt care are drept consecinţă demiterea întregului Consiliu de Administraţie al TVR, implicit a lui Claudiu Săftoiu.

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, în fiecare an, Televiziunea şi Radioul Publice trebuie să depună la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv.

Însă în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu ar putea fi evitată respingerea raportului de activitate al TVR pe 2012, necesară pentru înlocuirea conducerii Televiziunii Române.