PSD Ilfov a trimis liberalilor forma pactului de neagresiune. Ce cer social-democraţii

Organizaţia PSD Ilfov a trimis liberalilor din judeţ propunerea de pact de "neagresiune şi colaborare" în perspectiva alegerilor pentru PE, transmite Mediafax. În plus, solicită şi revenirea în funcţii a vicepreşedinţilor CJ din partea PSD şi UNPR, în locul celor de la PDL şi PNL.

08 ian. 2014, 12:45
PSD Ilfov a trimis liberalilor forma pactului de neagresiune. Ce cer social-democraţii

Primul punct al pactului propus de PSD prevede organizarea unei şedinţe extraordinare sau de îndată a CJ Ilfov, în această săptămână, în vederea aplicării protocolului USL la nivel naţional, declinat la nivel judeţean, pentru revenirea în funcţii a vicepreşedinţilor CJ din partea PSD şi UNPR, în locul cărora au fost impuşi, împotriva protocolului USL, vicepreşedinţi PDL şi PNL.

Al doilea punct are în vedere obligativitatea consultării între PSD Ilfov şi PNL Ilfov înainte de distribuirea oricăror resurse financiare, fie de la Consiliul judeţean, fie din surse guvernamentale şi o repartiţie corectă, echitabilă, partenerială a acestora, precum şi asigurarea unei dezbateri şi a unei concluzii comune privind Bugetul local al judeţului Ilfov pentru anul 2014.

Totodată, PSD Ilfov propune, în pact, încetarea acţiunilor de intimidare a unor reprezentanţi ai deconcentratelor şi respectarea legislaţiei în vigoare privind funcţionarii publici, a reglementărilor existente şi a concursurilor câştigate de aceştia.

La cel de-al patrulea punct al pactului PSD Ilfov propune evitarea atacurilor publice şi de orice natură între partidele din USL pe toată perioada de la semnarea documentului şi până la scrutinul pentru PE.
În document se mai propune programarea unor întâlniri de lucru săptămânale în cadrul USL Ilfov, invocându-se şi necesitatea unui acord politic prealabil în cadrul USL pentru proiectele de hotărâri administrative, astfel încât să se evite disputele publice sau blocarea unor proiecte.

PSD Ilfov propune, totodată, şi interzicerea expresă a oricăror înţelegeri sau alianţe, publice sau secrete, cu PDL, atât la nivel administrativ, cât şi în timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European, apreciind că orice înţelegere cu PDL este o înţelegere cu Traian Băsescu.

La ultimul punct al documentului PSD Ilfov propune abţinerea liderilor celor două partide de la critici sau atacuri publice la adresa reprezentanţilor celor două partide din administraţia ilfoveană, înainte de o discuţie prealabilă în cadrul USL în care „să fie lămurite neînţelegerile”.

Încheierea unui astfel de pact de neagresiune între PSD şi PNL s-a încercat şi în judeţul Botoşani, însă fără succes.