PSD Ilfov: Sunt false acuzaţiile aduse Gabrielei Firea. Nu a încălcat protocolul USL

Organizaţia PSD Ilfov respinge acuzaţiile prezentate în mod repetat  în mass media de către preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache. Potrivit acestor acuzaţii, Gabriela Firea, preşedintele PSD Ilfov, a încălcat protocolul încheiat la nivel naţional şi a făcut în luna august 2013 „majoritate cu PDL-ul”.

08 ian. 2014, 08:05
PSD Ilfov: Sunt false acuzaţiile aduse Gabrielei Firea. Nu a încălcat protocolul USL

De asemenea, membrii organizaţiei PSD Ilfov consideră că acesta a nesocotit încă prima zi a mandatului său, prin acţiunile sale, atât voinţa cetăţenilor din Ilfov, dar şi angajamentele asumate la nivel naţional de USL, arată un comunicat de presă.

„În iunie 2012, imediat după ce a primit sprijinul necondiţionat al membrilor PSD şi a câştigat cu voturile acestora preşedinţia Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache a făcut două greşeli grave: a nesocotit voinţa ilfovenilor şi a încălcat grav protocolul realizat la nivel naţional între PSD şi PNL. La câteva zile după cîştigarea alegerilor de către USL, PSD Ilfov a pierdut postul de vicepreşedinte care ii revenea de drept, ca urmare a votului comun al consilierilor PNL si PD-L aflati sub indrumarea domnului Petrache. La momentul respectiv, consilierii PSD au ieşit din sală pentru că nu le venea sa creada că preşedintele CJ încalcă  o intelegere politică pe care noi am respectat-o, înţelegere care l-a ajutat să devină preşedinte.”, a declarat Gabriela Firea, preşedinte PSD Ilfov, în cadrul comunicatului.

Ea continuă şi afirmă că PSD Ilfov nu mai poate crede în afirmaţiile lui Petrache, chiar dacă acesta propune un nou protocol de colaborare.

„Din păcate, organizaţia PSD Ilfov nu poate să mai creadă în cuvintele preşedintelui Consiliului Judeţean. Marian Petrache declară astăzi că este de acord să semneze un protocol de colaborare cu PSD Ilfov, la fel cum în iunie  2012 a semnat un protocol pe care, în numai câteva zile, l-a încălcat. Sunt convinsa ca cei doi co-presedinti ai USL, domnii Ponta si Antonescu nu vor face altceva decat sa ceara domnului Petrache sa respecte înţelegerea realizată la nivel naţional în iunie 2012. Sunt însă sceptică, având în vedere „onoarea” de care a dat dovadă faţă de cei care l-au ajutat să ocupe o funcţie importantă”, a mai spus Firea.