Social-democraţii au mers la urne pentru a-şi alege preşedintele. Liviu Dragnea a fost singurul candidat

Social-democrații au mers, duminică, la urne pentru a-şi alege președintele. Singurul candidat la această funcție a fost actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

11 oct. 2015, 06:43
Social-democraţii au mers la urne pentru a-şi alege preşedintele. Liviu Dragnea a fost singurul candidat

Pentru prima dată, președintele PSD nu a fost votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul.

Citeşte şi PSD face SONDAJ la nivel naţional: Vezi întrebările din CHESTIONAR

Urnele  au fost deschise duminică între orele 8,00 și 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la București.

Citeşte şi ALEGERI PSD: Votul intern nu este condiţionat de plata cotizaţiei

Liviu Dragnea a rămas singurul candidat la șefia PSD după ce alți doi pretendenți, Șerban Nicole și Daniel Savu, au fost descalificați pentru că nu îndeplineau o condiție introdusă recent în regulament și anume să aibă susținerea organizației din care fac parte și a încă patru filiale din țară.

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

Citeşte şi Ion Iliescu a discutat cu Dragnea despre alegerile din PSD de duminică