PSD lansează cel mai dur atac la adresa PNRR: „Cred domnii de la guvernare că vor păcăli Comisia Europeană cu astfel de glume. Este calea sigură spre un eşec de proporţii” VIDEO

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat marți, într-o conferință de presă la sediul central al partidului, că planul guvernului condus de Florin Cîțu de accesare a fondurilor europene din PNRR reprezintă un „ghiveci” cu solicitări de la "baronii PNL și USR".

23 mart. 2021, 18:07
PSD lansează cel mai dur atac la adresa PNRR: „Cred domnii de la guvernare că vor păcăli Comisia Europeană cu astfel de glume. Este calea sigură spre un eşec de proporţii” VIDEO

PSD consideră că Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă are mai multe lipsuri, pe care Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al social-democraţilor le-a şi detaliat, unul dintre cele mai importante fiind faptul că nu este bazat pe un consens politic, având în vedere că acesta se va întinde pe mai multe guvernări.

„Guvernul nu a prezentat un plan, ci un inceput de proiect. Asta spune din punctul meu de vedere totul despre seriozitatea acestui demers. Planul lor din ce-am reusit sa vedem noi acum seamana mai mult cu un ghiveci. Au adunat cam tot ce-au gasit prin sertare ca sa iasa ceva cat mai umflat in valoare de aproximativ 41 de miliarde si mai cred domnii de la guvernare că vor păcăli Comisia Europeană cu asemenea glume. Fac de râs România.

Am auzit-o chiar pe Adina Vălean, comisar european, că această abordare este total greșită. Guvernul nu este capabil sa livreze o viziune strategica asa cum solicita Comisia Europeana.

PSD: „Planul guvernului este calea sigură spre un eşec de proporţii, pe care îl vom deconta cu toţii”

Planul are nevoie de cativa piloni fundamentali:

1. Sa existe consens politic pentru ca trece dincolo de un ciclu electorat.

2. Dialog public.

3. Implicarea actorilor sociali: patronate, sondicate, ONG-uri

4. Parteneriat cu autoritatile locale

5. Depolitizare si transpartenta in alocarea acestor fonduri

Planul prezentat de Guvern este calea sigura spre un esec de proportii pe care-l vom deconta cu totii. Calendarul de aprobare a PNRR prezentat de Guvern ne arata ca Romania ar putea avea un plan aprobat abia in septembrie, ceea ce inseamna ca banii europeni nu vor veni prea devreme.

Planul nu are in spate niciun studiu de impact, nicio evaluare de piata si nu pune in centrul sau ceea ce cere CE, cetateanul familia si generatiile tinere.

Din perspectiva noastra ceea ce au prezentat pana acum ii pune in centru pe oamenii aflati la guvernare, firmele lor de casa care sa faca ori consultanta de proiecte, ori sa devina o sugativa pentru banii europeni. Planul prezentat de Guvern nu asigura o dezvoltare locala echilibrata la nivel national.

Au procedat ca de obicei, au tinut banii blocati la Palatul Victoria la pixul ministrilor. Au pornit de la ceea ce au cerut baronii PNL si mai nou baronii USR, au unit proiectele si au facut acest asa-zis plan”, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD.

Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Radu Oprea și Victor Negrescu la sediul PSD – 23.03.2021

Conferință de presă pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență susținută de deputatul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte #PSD, Prof. dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, senatorul Stefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, și europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, la sediul PSD

Posted by Partidul Social Democrat on Tuesday, March 23, 2021

Citeşte şi: Desființarea SIIJ, dezbătută în şedinţa de plen de miercuri a Camerei Deputaţilor. Orban: ”Este un angajament pe care l-am luat în fața cetățenilor”