PSD nu îl susţine pe George Orbean la şefia TVR: „Sperăm să avem posibilitatea de a vota o persoană potrivită”

Parlamentarii PSD anunţă că nu îl susţin pe George Orbean pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR şi îşi exprimă speranţa ca marţi, la votul final din plenul Camerelor reunite, noul Consiliu de Administraţie să propună un alt şef al televiziunii publice.

24 mart. 2016, 12:21
PSD nu îl susţine pe George Orbean la şefia TVR: „Sperăm să avem posibilitatea de a vota o persoană potrivită”

Social-democraţii doresc în fruntea televiziunii naţionale o persoană cu pregătire adecvată, cu experienţă şi cu viziune. Totodată, prezentarea unei strategii privind situaţia destul de dificilă a TVR este esenţială pentru orice candidat la funcţia de preşedinte al instituţiei mass-media susţinută din banul public. Din păcate, George Orbean a picat acest test atât din punctul de vedere al Comisiilor de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cât şi în şedinţa de plen reunit care a avut loc miercuri, 23 martie 2016„, se arată într-un comunicat transmis de liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru.

Acesta subliniază că Orbean nu are spijinul parlamentarilor social-democraţi. „Ne exprimăm speranţa ca marţea viitoare, la reluarea votului în şedinţa comună acelor două camere ale Parlamentului României, să avem posibilitatea de a vota o persoană potrivită, atât din punct de vedere al studiilor, cât şi a experienţei, pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR„, potrivit aceluiaşi document.

George Orbean a fost ales, marţi, de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani.

Tot marţi, Orbean a fost audiat de Comisiile reunite de cultură care au emis aviz negativ, cu 18 voturi ”împotrivă” şi 15 ”pentru”.

Nici la plenul reunit al celor două Camere de marţi, nici la cel de miercuri, programat special pentru a vota noul preşedinte al CA al TVR, parlamentarii nu au asigurat cvorumul de şedinţă pentru a-l vota pe Orbean. Plenul reunit al celor două Camere a fost reprogramat, pentru a treia oară, pentru marţi de la ora 18.00.