PSD nu va negocia cu UNPR formule privind formarea unui nou Guvern – surse

Liderii PSD nu vor să discute sau să negocieze cu UNPR formule sau posibile majorităţi pentru formarea unui nou Guvern, după demisia prim-ministrului Victor Ponta. Decizia este susţinută şi promovată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat surse social-democrate.

04 nov. 2015, 10:54
PSD nu va negocia cu UNPR formule privind formarea unui nou Guvern – surse

Potrivit surselor citate, social-democraţii vor „tăia legăturile” cu UNPR, acuzând refuzul vicepremierului Gabriel Oprea de a demisiona. PSD nu a stabilit în acest moment un mandat pentru eventualele negocieri, însă susţine în continuare varianta de a nu face parte dintr-un Cabinet în care nu deţin funcţia de premier, potrivit Mediafax.

UNPR doreşte, însă, menţinerea actualei coaliţii de guvernare. „UNPR îşi reafirmă determinarea de a susţine împreună cu coaliţia, orice soluţie politică care asigură stabilitate României”, se arată într-un comunicat al partidului.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului. În cursul acestei zile va fi organizată o ultimă şedinţă a acestui guvern. Urmează ca preşedintele Klaus Iohannis să numească un premier interimar, care va ocupa această funcţie timp de 45 de zile.