PSD Olt şi PSD Dolj propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica: „Să nu uite că acum trei ani căra geanta lui Nichita”

PSD Olt şi PSD Dolj au adoptat, miercuri, în cadrul unor şedinţe ale Comitetului Executiv Judetean, mai multe rezoluţii vizând susţinerea Guvernului şi conducerii partidului, organizarea unui miting în acest scop şi excluderea din PSD a primarului din Iaşi, Mihai Chirica. Şi PSD Constanţa s-a delimitat de declaraţiile făcute Mihai Chirica.
Iulian Tudor
15 feb. 2017, 15:16
PSD Olt şi PSD Dolj propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica:

Social-democraţii olteni spun că susţin în continuare Guvernul Grindeanu şi conducerea PSD, propunând organizarea unui miting în acest sens. De asemenea, PSD Olt a propus excluderea din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica, primarul Iaşiului, potrivit Mediafax.

Prima rezoluţie se referă la susţinerea Guvernului Grindeanu, dar şi a conducerii partidului, în speţă a domnului preşedinte Liviu Dragnea. A doua rezoluţie se referă la propunerea noastră pentru un mare miting al social-democraţiei, care să se facă la Bucureşti. După ce se liniştesc lucrurile de ajuns, trebuie să arătăm şi noi că Guvernul Grindeanu are susţinere şi România, aşa cum a fost preluată de televiziunile din străinătate, nu este reprezentată doar de cei 100.000 care au fost în piaţă şi au cerut demisia Guvernului Grindeanu. A treia rezoluţie se referă la Mihai Chirica, vicepreşedintele partidului. Pentru atitudinea pe care a avut-o, PSD Olt cere excluderea acestuia din Partidul Social-Democrat”, a spus preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a criticat şi atitudinea primarului din Iaşi, despre care spune că a uitat de unde a plecat.

„Atitudinea acestuia a fost una incorectă. Dacă ai nemulţumiri le declari în cadrul partidului. Nu este în regulă ca, la şedinţele partidului, să nu ridici capul din telefon, iar când ieşi să-ţi critici partidul. Să nu uite domnul Chirica faptul că, acum trei ani, îi căra geanta lui Nichita (Gheorghe Nichita, fostul primar din Iaşi – n.r.), pe urmă „împingându-l” pe acesta – el a făcut un denunţ. (…) Eu cred că atitudinea lui, cum s-a îmbrăcat precum Coana Chiriţa în straie de sărbătoare şi a început să facă turul televiziunilor, este una incorectă. Am văzut că, mai nou, îşi dă cu părerea despre orice. E bun în toate, se pricepe şi la sport şi la modă şi la cultură. Poate ne spune domnul Chirică numerele câştigătoare de la Loto, din weekend-ul următor, să jucăm şi noi, poate câştigă toţi românii pe metoda Mihai Chirică”, a afirmat Oprescu.

Şi PSD Dolj a adoptat, miercuri, o rezolutie prin care solicita convocarea Comitetului Executiv National al PSD si excluderea din randul membrilor de partid a lui Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, si Catalin Ivan, europarlamentar, pe motiv ca au incalcat statutul partidului prin declaratiile si actiunile lor.

Potrivit rezolutiei PSD Dolj, „in aceasta perioada foarte agitata din punct de vedere politic si social, PSD a avut nevoie mai mult decat oricand de unitatea si solidaritatea tuturor membrilor sai, insa au existat si pozitii contrare partidului, voci care au militat in repetate randuri pentru dezbinare si ura, dorind sa creeze instabilitate si lipsa de solidaritate in partid”.

„Prin declaratiile facute in ultima perioada, primarul Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, presedinte interimar al organizatiei judetene PSD Iasi, si europarlamentarul Catalin Ivan au criticat public, in repetate randuri, pozitiile si deciziile oficiale ale PSD, sustinand in mod evident vocea unei parti a strazii si a adversarilor politici ai PSD, fiind in rezonanta cu actiunile neconstitutionale ale presedintelui Klaus Iohannis, fapt ceea ce ii aseaza in grupul celor din afara partidului si in afara votului popular din 11 decembrie. Statutul PSD prevede ca membrii de partid trebuie sa aiba o conduita profesionala, morala si politica corespunzatoare intereselor partidului, iar prin declaratiile si actiunile repetate, Mihai Chirica si Catalin Ivan au incalcat flagrant prevederile Statutului PSD”, se mai spune in document.

Şi PSD Constanţa s-a delimitat de declaraţiile făcute Mihai Chirica, votând în unanimitate eliberare acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Vești bune pentru cei care merg în concediu! Această țară a eliminat vizele pentru români
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
La acești nativi vor trage banii în perioada următoare. Se anunță mari câștiguri
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'